avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Parintii mei au divortat in urma partajului mama a dobindit un apartament care l-a trecut pe numele meu iar tata a dobindit un apartament si o casa mostenire de la parintii lui.Tata a vindut casa mostenire de la parinti si a pus banii in banca .Intre timp tata s-a recasatorit . As dori sa stiu in urma decesului tatalui meu ce drepturi are sotia din a doua casatorie asupra apartamentului cit si asupra sumei de bani din banca.
si o alta speta
Mama s-a recasatorit iar sotul acesteia are un copil care are 11 ani .Sotul mamei vrea sa cumpere un apartament care dupa decesul acestuia sa ramina copilului in totalitate -mama mea fiind de acord .Intrebarea este daca se pot face actele la notar pe numele sotului mamei dar sa se specifice ca unic mostenitor va fi copilul acestia mama nefacand parte la acest bun
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:04, 2 Ianuarie 2012
daca aceste bunuri vor mai exista la data decesului, sotia va mosteni 1/4, iar copiii tatalui vor imparti 3/4

nu exista aceasta posibilitate. Sotul mamei va avea siguranta ca acest ap va ramane copilului lui doar daca il cumpara pe numele copilului.. sau divorteaza si apoi isi ia ap pe numele lui
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
1) Sotia supravietuitoare in concurs cu descendentii defunctului, indiferent de numarul acestora, mosteneste 1/4 din mostenire.
2) Sotul mamei poate cumpara imobilul direct pe numele copilului, chiar daca este minor.
Parintii incheie acte in numele si pe seama minorilor care le sunt incredintati sau carora le sunt parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare -cumparare alin2 alin2 Un sfat va rog. Mama este mostenitoarea unei proprietati rezultata in urma taxei de succesiune intre frati acestia neavind nici o pretentie la imobilul ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega si frate dupa tata mairyloy mairyloy buna seara va rog ajutati-ma sa inteleg. Tatal meu a fost casatorit avandu-ma numai pe mine varsta mea este de 38 de ani, s-a despartit de mama mea si m-a ... (vezi toată discuția)