avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Problema este legata de faptul ca parintii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Problema este legata de faptul ca parintii mei nu ...

Buna ziua! Problema este legata de faptul ca parintii mei nu au facut partaj dupa divortul survenit acum 10 ani si prin urmare au inca impreuna un apartament. Intre timp tata s-a recasatorit. Prima intrebare: in cazul in care tata nu mai este, noua sotie are dreptul la bunurile nepartajate? A doua intrebare: acum ei locuiesc in casa mostenita de tatal meu de la parinti. Noua sotie are dreptul la acea casa? Ambele proprietati (si casa si apartamentul) au fost dobandite inainte de casatoria cu ea. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:18, 28 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, are.
Soția supraviețuitoare moștenește 1/4 din masa succesorala rămasă după tatăl dvs.
Asta înseamnă: 1/2 din apartamentul dobândit cu mama și 1/1 din casa de la bunici.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2022
raluk0207, utilizator
Multumesc! Deci atata timp cat traieste tata ea nu are drept decat la bunurile dobandite impreuna dar daca tata nu mai este are dreptul la tot….si noi cei 3 copii nu avem nici un drept?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cat timp trăiește tata, jumătatea lui din apartament și casa de la bunici sunt bunurile sale proprii. În caz de divorț, nu se împart.

Dacă tata decedează primul, soția va moșteni 1/4 (din casa batraneasca și din jumătate de apartament)

Restul de 3/4 (din casa batraneasca și din jumătate de apartament) moșteniți dvs, copiii.
Multumesc mult pentru clarificare. Mai am o ultima intrebare. Se pare ca dna respectiva are un copil dintr-o alta casatorie. Acel copil are si el dreptul la aceste bunuri? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La decesul ei, da.
Copilul respectiv va moșteni cota mamei sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul celei de a doua sotii asupra bunurilor existente ale sotului. raisa2010 raisa2010 Situatia: Sunt unicul copil al tatalui supravietuitor, tata care s-a recasatorit si locuieste impreuna cu a doua sotie in apartamentul in care am locuit eu si ... (vezi toată discuția)
Succesiune unic mostenitor Atreya Atreya Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la 2 intrebari pt urmatoarea situatie. Exista un apartament al parintilor, cumparat de ei acum 35 ani. Acum 1 an ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat ... Liviur83 Liviur83 Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat iar tatăl meu sa recăsătorit iar înainte de căsătorie cu a a 2 soție avea moștenire ... (vezi toată discuția)