Situatia: Sunt unicul copil al tatalui supravietuitor, tata care s-a recasatorit si locuieste impreuna cu a doua sotie in apartamentul in care am locuit eu si parintii mei. In urma decesului mamei mele acest apartament a fost mostenit in proportie de 50% eu, copilul, si 50% tatal meu. Tatal meu detine inca o proprietate mostenita de la mama sa, bunica mea, actul intocmindu-se in timpul casatoriei cu a doua sotie.
Intrebarea: A doua sotie a tatalui meu dobandeste vreun drept asupra proprietatilor, mentionate mai sus? Mentionez ca sunt casatoriti de 14 ani.
mostenirea mamei tale nu avea cum sa se imparta jumate jumate cu tatal tau.
Tu , ca descendent al defunctei mame mostenesti 3/4 respectiv (75 %) , iar tatal tau ca sot supravietuitor mosteneste doar 1/4 respectiv (25 %),
Cu privire la drepturile celei de-a doua sotii a tatalui tau, daca va fi cazul va mosteni si ea 1/4 din bunurile tatalui tau 3/4 (75 %) iti vor reveni tot tie.
Mostenire
elenam23
In urma decesului mamei mele, tatăl meu a primit 75% din moștenire, iar eu restul de 25%. El a decis sa îmi cedeze 25%, astfel încât sa avem fiecare câte ... (vezi toată discuția)