avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Amortizare instalatie GPL sau cheltuiala deductibila?!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Amortizare instalatie GPL sau cheltuiala deductibila?!

Buna ziua,

Mi-am montat anul acesta pe masina cabinetului o instalatie GPL. Pretul acesteia a fost de 2490 de lei, deci sub pragul de 2500 de lei, cand este obligatorie amortizarea si nu scaderea ca si cheltuiala deductibila a costului achizitionarii.

Totusi, avand in vedere ca montajul instalatiei a costat 440 de lei si inscrierea la RAR a mai costat inca 230 de lei, se considera aceste cheltuieli accesorii bunului si deci in total depasind suma de 2500 de lei, costul total este supus amortizarii?! Sau poate simplul fapt ca instalatia a fost atasata masinii, fiind un accesoriu al acesteia nu are relevanta costul, fiind astfel obligatoriu aplicarea regulilor amortizarii si nu scaderea ca si cheltuiala deductibila?!

Multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Trecerea pe cheltuieli a unei instalatii gpl montata pe taxi emilia1961 emilia1961 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Am un IF cu activitate taxi. Am pus (in luna Ianuarie 2011) pe masina de ... (vezi toată discuția)
Deducere tva pentru pfa andre02 andre02 Buna ziua. Se pot deduce cheltuieli facute pentru achizitionare de componente PC pe PFA ? Si cum se face deducerea, care este procentul, cat recuperezi, ... (vezi toată discuția)
Despre amortizarea la un pfa. eduard56463 eduard56463 Am 2 întrebări despre amortizarea fiscală la un pfa: 1, Am cumparat un laptop de 2900 lei dar eu nu vreau sa fac amortizare si vreau sa il deductez total ... (vezi toată discuția)