avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Facturare greşită la întreținere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Facturare greşită la întreținere

Bună ziua,sunt proprietarul unei garsoniere de patru ani de zile, iar de doua luni în factura apare doua persoane la întreținere (subliniez faptul că acum trei ani am mai locuit cu o persoană) de anul acesta locuiesc singur şi la începutul anului am declarat la asociație că stau singur. În luna octombrie pe factură era trecută o singură persoană,dar noiembrie a fost trecute două persoane.Am fost la asociație şi am discutat cu administratorul iar el a spus ca să plătesc factura că va scadea din factura viitoare. Luna aceasta a venit factura şi are acelaş număr de persoane şi fără scaderea din factura precedentă. Ce trebuie să fac pentru a înțelege asociația că locuieşte o singură persoană sau unde pot depune o plângere?
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 19:41, 14 Decembrie 2019
Buna ziua,
Contestati lista de intretinere la presedinte si discutati cu dumnealui.
Dupa cum vi s-a spus deja, faceti contestatie in scris, adresata presedintelui, eventual trimiteti cu confirmare de primire( prinde bine in cazul in care ajungeti in instanta). Este obligat sa va dea un raspuns in scris care de asemenea poate fii folosit ca proba in instanta in caz ca...Dupa ce primiti raspuns, vedeti de acolo ce si cum.
Conform disp L nr 196/2018 reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
Discutati direct cu presedintele de asociatie de proprietari care detine autoritatea si competenta sa desfasoare acte si actiuni cu scopul inregistrarii corecte a numarului de locatari in condominiu
Stiti ce nu inteleg eu?

Ziceti ca pe lista de plata a lunii oct. 2019ati figurat cu 1 persoana in evidentele as. proprietari, da?
Mai departe ziceti ca pe luna noe. 2019 ati fost trecut cu 2 persoane. Mai mult, luna aceasta (dec. 2019), ati fost luata in evidenta, tot cu 2 persoane.

Cum sa fie chiar asa, cand lista de plata a lunii noe. 2019 nu a fost inca afisata? Sau a fost afisata la dvs. ?
Ce sa mai zic de luna aceasta (dec. 2019), cand Dumnezeu a fost afisata aceasta lista?

In rest, sfaturile colegilor nostri sunt foarte bune, insa va sfatuiesc ca adresarea la asociatie sa o faceti in scris, cu nr. de inregistrare. Asa o sa-i stimulati sa lucreze cu mai multa atentie.
Noi suntem la inceputul lunii decembrie, asadar nu avea cum sa fie afisata o lista de plata a cotelor de intretinere aferenta lunii decembrie.

Si inca ceva - ce inseamna, in costuri, acea persoana in plus? Daca sunteti contorizat la apa, sumele sunt mici.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere simona_82 simona_82 am cumparat un apt.pe 24 dec. anul trecut iar pe 10 ian. 2010 m-am mutat in el cand mi-a venit intretinerea pe luna ianuarie pentru 2 persoane a fost de 82 de ... (vezi toată discuția)
Obligatii asociatia de proprietari ContSters155784 ContSters155784 Buna ziua! Administratorul asociatiei de proprietari nu are obligatia sa afiseze lunar situatia locatarilor? Ma refer la faptul ca ar trebui sa afiseze un ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii la furnizor nathaly nathaly Sunt un locatar de pe aceeasi scara cu unul din utilizatorii de pe forum.Intrebarea mea este : mai multi locatari de pe aceeasi scara,putem plati facturile de ... (vezi toată discuția)