Se pot face si glume dintr-astea, dar trebuie sa aveti mai multe informatii, iar contabilitatea as. prop. trebie sa se "sincronizeze" cu a furnizorului, dar este ca si cum ne-am scarpina la urechea dreapata, cu mana stanga...
Probabil ca sunt niste probleme locale la as. dvs. In acest caz, puteti lua contul as. prop. si virati banii in acest cont: Proprietar Ionescu, adresa, c/al. intretinere DEC. 2014;
Bine, acum se poate achita intretinerea si prin alte mijloace, insa este bine sa se stabileasca un protocol intre asociatie, banca, proprietar.
Banii intra in aceeasi gestiune, presupunand ca, in acest fel sunteti "la zi" cu plata intretinerii.
Faza ca dvs. platiti intretinerea direct la furnizor (cat platiti - cat este afisat pe LP?) si apoi obligati admin-ul sa va taie chitanta - este o adevarata nebuloasa... Pai cum, in momentul in care achitati la furnizor, nu va elibereaza un document, o chitanta? Mai vreti inca una de la asociatie? Si cine in lumea aceasta va taie o chitanta fara sa-i predati niste lovele?
Chiar sunteti nostimi... Mai bine faceti schimbari pe-acolo. Presedintele as. prop. nu trebuie sa se bage prea tare in gestiune. Ai administrator-casier, ai contabil sau cenzor, lasa-i pe acestia sa se ocupe departea financiar-contabila. Aaaa, daca el face incasarile, achita facturile, tine contabilitatea, ei bine, poate sa faca acest lucru, dar nu tre' sa derutezi oamenii cu "manevre" dintr-astea - o luna platesc direct la furnizori, luna urmatoare achit la casieria asociatiei...
Dvs. intrebati:
E legal sau nu este legal, sa platim direct la furnizori? Va multumesc,anticipat.
Nu ar fi nimic ilegal, de ce sa fie, dar v-am zis, trebuie sa aveti mai multe informatii - cod as. prop. la furnizor, nr. factura, suma pe care trebuie sa o achitati; apoi, asa vad eu - luati chitanta de la furnizor, ii faceti o copie, retineti copia si originalul il predati la as. prop.... Este complicat...
Poate ne povestiti, presedinta, inafara ca achita furnizorii "cum vrea muschii ei", ce mai face de v-a suparat asa de tare?