avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinerii la furnizor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinerii la furnizor

Sunt un locatar de pe aceeasi scara cu unul din utilizatorii de pe forum.Intrebarea mea este : mai multi locatari de pe aceeasi scara,putem plati facturile de la furnizori,in contul intretinerii lunare afisate? administratorul nostru afirma ca-i doar contabil(platile catre furnizori le face presedinta,dupa bunul ei plac). Intrebare : este obligat administratorul sa ne taie chitante,in baza facturilor platite de noi la furnizori?
Am procedat asa o luna si in urma hotararii ad.generale, de a avea fiecare scara chitantier separat si plata separata; am platit factura de la Radet si admin.ne-a taiat chitante la fiecare locatar, iar acum presedinta nu mai este de acord sa procedam la fel,spunand ca nu mai vrea ea. A 2-A OARA CAND AM FACUT ACELASI LUCRU, PRESEDINTA NU A MAI FOST DE ACORD, MOTIVAND CA NU ESTE LEGAL SI NE-A TRECUT-IN LUNA URMATOARE- RESTANTIERI SI CU PENALIZARE. NOI PLATIND DIRECT LA FURNIZOR, EA NU A MAI AVUT CU CE SA PLATEASCA CE VROIA EA. E legal sau nu este legal, sa platim direct la furnizori? Va multumesc,anticipat.

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:10, 9 Februarie 2015
@Adam Grecu
Situatia utilizatoarei este punctuala, numai cu un furnizor. Probabil au avut vreo discutie in asociatie ca li se opreste apa ca nu s-au achitat facturile....sau asa ceva si atunci proprietarii vor fi hotarat sa plateasca direct la furnizor. Ma rog, o fi fost o discutie la nervi. Dupa ce s-au potolit presedinta le-o fi spus sa nu mai procedeze asa....
Eu am dat un raspuns de principiu, nu zic ca as accepta o asemenea situatie care este aiuritoare.

In Bucuresti, cel putin pana anul trecut (ca anul acesta nu mai am ajutoare la incalzire in bloc) primeam o data cu factura un formular de borderou in care erau consemnati locatarii indreptatiti in baza declaratiei pe proprie raspundere depusa de ei la primarie, procentul de care beneficiaza si suma maxima de acordat.
Dupa ce se facea calculul caldurii, completam borderoul cu suma care ii revine locatarului, semnam, stampilam si o depuneam la RADET. Pe lista curenta nu consemnam nimic la rubrica de ajutor fara sa am confirmarea ca ceea ce scrisesem eu pe borderou era si aprobat de primar.
Luna urmatoare, o data cu factura si cu borderoul de completat venea si chitanta cu ajutoarele de luna trecuta aprobate de primar, chitanta pe care se afla consemnat numarul apartamentului, numele locatarului si suma propusa de mine in borderou si aprobata de primar.
Astfel ca, in baza acestei chitante, eram asigurata ca pot plati factura de luna trecuta cu o suma mai mica egala cu ajutorul pentru incalzire aprobat.
Puneam pe lista (cu o luna intarziere) ajutorul la care erau indreptatiti locatarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoare de caldura scazute in registrul de casa! migaste migaste am preluat administratia unui bloc si, ulterior preluarii, am constatat ca fostul administrator a scazut ajutoarele de caldura (bonul de casa eliberat de RADET ... (vezi toată discuția)
Incarcare nejustificata la intretinere patty37 patty37 sper sa ma poata indruma cineva ce trebuie sa fac....in anul 2008(martie) am fost somata de catre o firma de recuperari ca in termen de 15 zile sa-mi achit ... (vezi toată discuția)
Chitante radet ndan57 ndan57 chitantele/bon de casa primite din partea RADET-ului ptr. \"ajutoare\" se trec in registrul de casa la incasari?. multumesc. (vezi toată discuția)