avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel

Buna seara..
Am trminat procesul de custodie.cu drept de apel de 30 de zile.
Senti ta a fost pronuntata pe data de 2 decembrie.
Cele 30 de zile,sunt zile calendaristice(cu tot cu zilele de Craciun,sambeta,duminica)?sau lucratoare? Adica cand s.ar implini aceste 30 de zile?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ilenia01 , utilizator 19:30, 9 Decembrie 2019
Termenul de 30 de zile curge de la data comunicării hotararii redactată de judecător, nu de la data pronuntarii sentinței civile. Zilele sunt calendaristice.
Va sfătuiesc să apelați la in avocat daca nu ati avut unul la judecata in fond deoarece apelul este o cale devolutiva de atac, având șanse să vă remediati greselile din fata primei instanțe.
Da, mai aveti de asteptat.
Dupa ce va vine acasa hotararea puteti legaliza.
Veti merge sa verificati la arhiva.
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ce inseamna redactata de judecator?
Se cand a aparut la curtea de apel,publica?sau de cand ajung plicurile acasa?
Multumesc frumos.
Avocat Neagu Elena a scris:

Termenul de 30 de zile curge de la data comunicării hotararii redactată de judecător, nu de la data pronuntarii sentinței civile. Zilele sunt calendaristice.
Va sfătuiesc să apelați la in avocat daca nu ati avut unul la judecata in fond deoarece apelul este o cale devolutiva de atac, având șanse să vă remediati greselile din fata primei instanțe.

30 de zile cu drept de apel,de la data de cand au venit plicurile acasa?
Multumesc

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Da, mai aveti de asteptat.
Dupa ce va vine acasa hotararea puteti legaliza.
Veti merge sa verificati la arhiva.

Termenul de apel este de 30 zile calendaristice de la data comunicării (ziua depunerii plicului în cutia poștală)!

Alte discuții în legătură

Dupa 1 an si 4 luni am primit o copie a hotararii civile( 29.04.2022) ... Aura Daniela Aura Daniela Dupa 1 an si 4 luni am primit o copie a Hotararii civile( 29.04.2022) prin intermediul grefei instantei.Adica am primit plic in cutia postala la data de ... (vezi toată discuția)
Termenul de apel de 10 zile, curge de la data comunicarii prin ... romanul11 romanul11 Termenul de apel de 10 zile, curge de la data comunicarii prin plic, sau de la data consultarii dosarului electronic,in care s a publicat hotararea. ... (vezi toată discuția)
Cum dau in judecata o societate de leasing? Costinel Burca Costinel Burca De la o vreme , un IFN care acorda imprumuturi cu dobanda foarte mare , imi trimite fel de fel de plicuri prin care se ofera sa-mi dea un imprumut rapid de ... (vezi toată discuția)