avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in lipsa sotiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in lipsa sotiei

Buna.Sotia mea a plecat in urma cu un an și jumătate în străinătate,am rămas cu un copil de 14 ani și as vrea sa divorțez.Ea nu vrea sa se mai întoarcă,și-a găsit pe altcineva.Ce pot face ca sa divorțez ?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:34, 11 Decembrie 2019
Solicitați desfacerea căsătoriei din culpa ei exclusivă (eventual și despăgubiri), exercitarea autorității părintești în comun sau în exclusivitate de către dvs, stabilirea domiciliului minorului la dvs, pensie de întreținere, etc!

Dacă ar fi trecut peste 2 ani ați fi putut solicita desfacerea căsătoriei pt separare în fapt îndelungată...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu contează dacă se prezintă sau nu important este sa indicati o adresa pt a fi citată iar instanta sa aibe dovada ca procedura realizată la adresa indicată s-a realizat iar soția locuieste acolo în fapt.
Problema e ca nu am nici o adresa nici un nr de telefon.Nu vrea sa le dea.Ce mai vorbim legat de copil vorbim doar pe rețea de socializare.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu contează dacă se prezintă sau nu important este sa indicati o adresa pt a fi citată iar instanta sa aibe dovada ca procedura realizată la adresa indicată s-a realizat iar soția locuieste acolo în fapt.

Veti solicita citarea prin Ministerul Justiției, dar durează mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț în lipsa uneia dintre părți Mihaela sabina Mihaela sabina Buna ziua, sunt separată de soțul meu de 2ani jumate.el locuiește in alta tara. Am depus actele iar luna asta a fost prima ședința. El neprezentându-se . ... (vezi toată discuția)
Divort - tribunal - fara copii/partaj natalia1303 natalia1303 Buna ziua. S-a incercat divortul la notar, dar nu s-a prezentat cealalta parte pentru semnarea finala dupa \"ragazul\" de 30 de zile. Intrebarea mea este: in ... (vezi toată discuția)
Divort cu un minor! anamaria20210 anamaria20210 Buna ziua! Incep prin a va povesti situatia mea! Eu si sotul meu suntem casatoriti de 2 ani si avem un baietel de 8 luni. Sotul e plecat in strainate din luna ... (vezi toată discuția)