avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... la cat timp se elibereaza un certificat de deces daca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

la cat timp se elibereaza un certificat de deces daca este data disparuta????

buna ziua.am o problema mai delicata,eu ma numesc ramona si sunt nepoata persoanei disparute.ea a disparut in iulie 2008 si nu se mai stie nimic de ea, sa facut o cerere la politie dar nu sa aflat nimic.problema e alta:in 1994 a murit bunicul meu si atunci sa dezbatut mostenirea intre bunica mea si cei 3 copii.acum ei vor sa vanda dar au nevoie de certificatul de deces.cum se procedeaza???ce ar trebui sa faca??? va multumesc mult!!!
Decesul unei persoane disparute, despre care nu se mai stie nimic, se poate stabili numai la instanta de judecata.
Pentru declararea judecatoreasca a mortii unei persoane este necesar:
-sa fi trecut cel putin 4 ani de la data ultimelor stiri din care rezulta ca persoana era in viata
-sa fi trecut cel putin 6 luni de la afisarea hotararii judecatoresti de declarare a disparitiei persoanei
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
ContSters76710, utilizator
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarae deces in instanta lacramitza76 lacramitza76 buna ziua,va rog sa imi spuneti si mie la cat timp dupa obtinerea unei hotarari judecatoresti de,, disparitie,, a unei persoane nemaivazuta de aprox 10 ani se ... (vezi toată discuția)
Disparut de la domiciliu Claark Claark Buna ziua! Este vorba de bunicul meu care a disparut de la domiciliu inca in anul 2002. Era anuntat la politie, ei au pus pe lista persoanelor disparute, unde ... (vezi toată discuția)
Succesiune imposibila... ContSters117274 ContSters117274 tata mort din 1987, iar mama moarta din 1989 fara a i se elibera certificat de deces. cum este poibila succesiunea??? (vezi toată discuția)