avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... OG 43/1997 obligatii beneficiar acces
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

OG 43/1997 obligatii beneficiar acces

Buna ziua,
Drumul judetean la care am acces prin contract a fost "modernizat", in sensul in care peste asfaltul existent s-a mai turnat alt strat. In acest fel , calea de accelerare si decelerare pe care am construit-o cu autorizatie acum 12 ani si pe care platesc trimestrial tarif de utilizare a ajuns cu cca 12 cm mai jos decat drumul. Mentionez ca prin proiectul pentru autorizatie mi s-a stabilit o cota de inaltare pe care am respectat-o . In afara de faptul ca nu am fost instiintati ca urmeaza sa se efectueze lucrari de modernizare si timp de trei zile cat a durat asfaltarea, accesul in service-ul auto a fost restrictionat, aducandu-mi prejudicii materiale ,acum 2 zile am primit notificare ca in termen de 10 zile de la primire sa amenajez accesul la cota actuala a drumului, fiind pasibila de amenda intre 2000 si 6000 lei.
- termenul de 10 zile mi se pare nerealist
- avand in vedere ca la autorizare mi s-au cerut o gramada de documente, proiecte, etc, pot sa vin acum doar cu piatra, sau asfalt sau...ceva, fara autorizatie?
- nu mi se specifica cota
- partea mea din acces o reprezinta doar 3.5 m din cei 7 m latime, pe lungimea portii societatii. Cine se ocupa de ceilalti 3.5 m?
- unde gasesc referinte clare despre ce anume inseamna "repararea , intretinerea si exploatarea cailor de acces" cf.art.52 al.2.
Multumesc anticipat pentru orice parere si sfat in legatura cu aceasta problema.
Rog admin-ul sa redirectioneze intrebarea pe categoria corecta, in cazul in care nu am ales eu bine.

Alte discuții în legătură

Trotuar inalt in dreptul proprietății - acces auto si pietonal AdrianT87 AdrianT87 Buna ziua. Primaria a realizat o modernizare a strazii unde doresc sa construiesc o casa ( am C. U) si unde detin un teren stradal marginit de un drum de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! doresc sa fac o subtraversare ,dar drumul doar ce ... Eram Eram Bună ziua! Doresc sa fac o subtraversare ,dar drumul doar ce a fost turnat și are garanție 5 ani. Eu m-am apucat deja de construit,am primit autorizația cu ... (vezi toată discuția)
Accesul in dn2 a unei proprietati din extravilan, printr-o portiune de intravilan rombest rombest De cativa ani buni ne lovim de conditiile de acces in DN , impuse de CNAIR. Pe scurt: Am cumparat, la marginea DN2 un teren extravilan de 12400mp, deschidere ... (vezi toată discuția)