avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in care sunt implicati 2 copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in care sunt implicati 2 copii minori

Buna ziua,
Va scriu cu rugamintea de a-mi da cateva sfaturi. Fratele meu are un copil de 8 ani din prima casatorie asupra caruia are garda totala (mama fetitei nu a vazut-o de la varsta de 6 luni).Dupa 5 ani de asteptari a primit de la ANL o locuinta pt el si fiica lui.Acum doi ani, s-a recasatorit.Din casatorie a rezultat un baietel care acum are 6 luni.Actuala sotie, in urma unei discutii mai aprinse, acum cateva zile a parasit domiciliul conjugal impreuna cu baietelul.Fratele meu vrea sa intenteze divort( nu e prima oara cand s-a gandit la lucrul acesta dar acum a zis ca nu se mai poate, acest lucru fiind pentru binele copiilor de a nu assista la conversatii aprinse). Tot ce au facut impreuna in timpul casniciei a fost doar : o masina de spalat, un dulap, o canapea si o mobila de bucatarie.Restul era deja facut de catre fratele meu cu ajutorul familiei.Acum el vrea sa intenteze divort, pastreaza copilul dn prima casatorie (este sufletul lui - mama copilului fiind decazuta din drepturi pt ca avea probleme cu bautura si ii punea copilului bautura pe suzeta ca sa nu planga) si vrea sa ceara si dreptul de vizita asupra celui de-al doilea copil ( a doua sotie nu are probleme cu bautura si nu credem ca nu se va ocupa de el, si nici nu e normal sa desparti un copil de mama, copilul are nevoie de ambii parinti, dar mama ramane pe primul loc, de aceea nu vrea sa-l desparta pe baiat si cere doar dreptul de vizita).
Intrebarea mea este daca fratele meu ar putea perde casa,in urma divortului, tinand cont ca el o aveadininainte de casatorie (pt ca era parinte singur cu un copil) ?Ar putea pierde bunurile din casa pe care le-a avut inainte de casatorie?(Putem dovedi cu extracte bancare cum ca el a primit bani de la mine chiar si in timpul casatorie cu a doua sotie )?
Va multumesc mult si daca mai trebuie detaliat o pot face, ca de exemplu :
Cel mai recent răspuns: ionela_catalina , utilizator 16:52, 4 Decembrie 2009
Partajabile sunt doar bunurile dobandite in timpul casatoriei.Inteleg ca apartamentul e achizitionat inainte de casatorie, deci e bun propriu al fratelui, la fel si bunuirle dobandite inainte de casatorie.Cel mai bine ar fi sa angajeze un avocat
Multumesc pentru rapiditate. Am luat deja contact cu un avocat cu care voi dicuta in seara aceasta detaliile.
Precizez ca apartamentul nu este cumparat este de la ANL dar au fost totusi 5 ani de asteptare si de acesta nu mi-as dori sa-l piarda, lucrul care ma face sa apelez la un avocat.
Intr-adevar ca am dovezi scrise in care fratele meu este acuzat pe nedrept ca si-a mintit sotia ca ar fi luat bani de la mine ( eu nu am considerat ca trebuia sa ma ridic in slavi ca le-am dat bani sa-si puna centrala termica, s-au ca le-am platit datoriile la stat - mi s-a parut normal sa ii dau fratelui atat timp cat imi permit).Eu am extractele de la banca in care cu diferite sume de bani pe care le-am trimis.Am chiar si o discutie pe e-mail din partea sorei sotiei care il acuza pe fretele meu ca r fi batut-o dar unde dupa ce am tot intrebat-o mai multe recunoaste ca sotia a negat ca fretele meu a lovit-o iar fratele meu spune ca nu s-a intamplat decat o certa intre ei.Martori sunt fetita de 8 ani si o alta fetita de 8 ani care era in casa la momentul respectiv.Mai am si o conversatie inregistrata pe camera video in care eu ii recomandam sotiei fratelui meu sa faca ceva , pentru ca daca nu se schimba o sa se ajunga la divort si nu mi-as dori acest lucru.Conversatie de care sotia nu i-a spus fratelui meu si nici eu nu i-am aratat-o.Eu locuiesc in strainatate dar am incercat sa ii ajut cu tot ce pot si mi-am dorit din tot sufletul ca fratele meu sa gaseasca o mama care sa tina loc si de mama la primul copil.Va spun ca ma doare sufletul pentru fratele meu care nu a avut noroc dar ma doare sufletul pentru acei doi copilasi.dar nici eu nu mai pot suporta ca acea "mama vitrega" sa-si bata joc de copil doar pentru ca nu este al ei. Eu am tot incercat sa-i ajut cat pot si recunosc ca am putut si inca mai pot, dar as fi vrut a nu se ajunga aici.dar nu exista calea de intoarcere.
Nu vreau sa spun prea multe si sa aduc jigniri ca nu ajuta la nimic, dar decat copiii sa asculte certuri, mai degraba sa traiasca cu un singur parinte.
Va multumesc pentru toate sfaturile pe care puteti sa mi le dati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după tată. suntem 2 frați și tata a murit de curând. ... viky62 viky62 Succesiune după tată. Suntem 2 frați și tata a murit de curând. Părinții noștri au divorțat și fiecare a rămas cu un copil. Înțelegerea ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil nascut dupa divort mykya mykya Buna ziua. Fratele meu se confrunta cu o mare problema. In anul 2006 s-a casatorit. Un an mai tarziu sotia l-a parasit plecand in Germania unde a conceput un ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii minori doinatruica doinatruica Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: fratele meu este casatorit si are 2 fetite, 6 ani, respectiv 2 ani. In telefonul sotiei a gasit ... (vezi toată discuția)