avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Voi avea custodia copiilor?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Voi avea custodia copiilor?

Buna ziua suntem căsătoriți de 8 ani nunta am facut-o in Romania dupa nunta ne-am transferat în Italia avem 2 copii minori un baiat de 4 ani și o fetiță de 1 luna nu ne mai înțelegem....i-am gasit biletele de femei in portofel (semn ca ma inseala) ....el nu are un loc de munca stabil iar eu nu lucrez de cand am rămas însărcinată intrebarea mea este următoarea: daca bag divorțul ce șanse am sa imi ramana copii mie ? Care sunt pasii unui divorț? Ce tb sa fac?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 17:27, 10 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Avand in vedere ca ultimul domiciliu comun este in Italia atunci intrebati un avocat din Italia.
Daca veti divorta in Romania, atunci da, aveti 99% sanse ca ea se exercite autoritatea parinteasca de ambii soti si domiciliul sa fie la mama.
acest răspuns util
Da, in Italia trebuie sa rezolvati.
Dureaza 5 ani.

Daca vreti divort in Romania se poate dar in anumite conditii.
acest răspuns util
Ați putea divorța în România, însă capătul de cerere cu privire la exercitarea autorității părintești se va judeca în Italia întrucât acolo au fetițele domiciliul, ar trebui să vă mutați în țară impreună cu minorii pt a se judeca și acest capăt de cerere aici!
Incepeți prin a merge la o consultație juridică la un avocat, acesta vă va explica toți pașii!
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Stimata doamna,

In ROMANIA, daca survine un acord, puteti divorta la orice instanta de judecata.

(perfectat un acord, optati pentru legea romana, ca lege aplicabila, alegeti instanta de judecata pe care o preferati ).

Daca, insa, nu survine un acord legat de competenta teritoriala a JUDECATORIEI, va puteti adresa JUDECATORIEI SECTORULUI 5, MUNICIPIUL BUCURESTI.

Divortul poate fi transat de aceasta instanta.

Insa capetele accesorii (referitoare la masurile legate de minor ) va fi fi respinsa ca inadmisibile, nefiind de competenta instantelor de judecata romane.

Va veti judeca in ITALIA.

Locuinta minorilor poate fi stabilita la dumneavoastra, cata vreme asigurati, in mod corespunzator, procesul de crestere si educare.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu mama in italia ContSters135093 ContSters135093 Buna ziua, In situatia in care mama este placate in Italia iar tatal in Romania, copilul fiind pe periaoda scolii in Italia, cum poate avea loc un divort ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva minor 4 ani actualmente in italia nellypac nellypac Buna ziua,am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta,Eu traiesc in italia si am o fetita de 4 ani(nu sunt casatorita cu tatal fetitei)sutem despartiti din 2014 ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de.copil sau nu ? Pop cristi Pop cristi Buna ziua !Am si eu o problemă va rog sa ma ajutati cu un sfat..In luna iulie anul acesta am deschis un proces cu ordonanta prezidențială pentru custodie ... (vezi toată discuția)