avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dubla cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dubla cetatenie

Care sunt obligatiile cetateanului roman care primeste o a doua cetatenie? Este el obligat sa notifice statul roman? Daca DA, prin ce mijloace o poate face?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 19:31, 16 Decembrie 2019
Nu este obligat sa notifice statul roman ca mai detine o alta cetatenie.
Nu, statului roman ii este indiferent ca mai are inca o cetatenie (sau inca sapte). In Romania este simplu cetatean roman.
Buna Petrufilip nici eu nu am anuntat statului Roman ca am o a doua cetatenie , Ma identific cu actele care le detin .Cartea de Identitate Romana a expirat .Ambasadele Romane indeamna Romani cu alt domiciliu stabil sa-si faca Rezidenta in Romania ca cetatean Ro. .Sa poata obtina un Pasaport electronic . La mine e mai complicat de 10 ani am primit alta cetatenie ,mi-am schimbat numele dupa casatorie ,deci nu am inregistrat nici casatoria in Ro si nu am nici un act valabil Ro..
Domnule tgeorgescu daca nu este obligatoriu anuntarea statului Roman ca mai detine o a doua Cetatenie ,automat acea persoana are domiciliul stabil in tara respectiva, ,deci cum ramane cu ...... Casatorie pe teritoriul tari respective schimbarea de nume primirea cetateniei ,la final Acte CI si Pasaport care mentioneaza cetatenia care o are doar una . (Cetatenia Romaneasca nu apare nici unde ) . Intrebarea mea este urmatoarea daca sunteti dragut cu un sfat, Eu nu mai am nici un fel de acte Romanesti au expirat totusi trebuie sa-mi fac o rezidenta in Romaina sa-u ma pot identifica pe teritoriul Ro ca simplu cetatean EU: ???
1. Va puteti identifica cu acte de identiate emise din oricare alta tara. Nu este obligatorie identificarea doar cu acte de identitate romanesti.

2. Domiciliul este diferit de cetatenie, o persoana poate avea domiciliul intr-o tara in care nu este cetatean.

3. Schimbarea numelui trebuie comunicata tuturor tarilor in care sunteti cetatean.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliu in romania? cristinamariav cristinamariav Am carte de identitate romana si pasaport romanesc. Locuiesc in strainatate de mai bine de 8 ani (in tara ajungand numai in concediu - maxim 3 saptamani pe ... (vezi toată discuția)
Pasaport cetatean roman cu domiciliul in strainatate, se poate evita statutul acesta ? dan_daniel dan_daniel Sunt cetatean roman, locuiesc intr-o tara UE de vreo 3 ani de zile unde am obtinut si rezidenta. Pasaportul romanesc mi-a expirat acum 1 an si jumatate dar ... (vezi toată discuția)