Care sunt obligatiile cetateanului roman care primeste o a doua cetatenie? Este el obligat sa notifice statul roman? Daca DA, prin ce mijloace o poate face?
Buna Petrufilip nici eu nu am anuntat statului Roman ca am o a doua cetatenie , Ma identific cu actele care le detin .Cartea de Identitate Romana a expirat .Ambasadele Romane indeamna Romani cu alt domiciliu stabil sa-si faca Rezidenta in Romania ca cetatean Ro. .Sa poata obtina un Pasaport electronic . La mine e mai complicat de 10 ani am primit alta cetatenie ,mi-am schimbat numele dupa casatorie ,deci nu am inregistrat nici casatoria in Ro si nu am nici un act valabil Ro..
Domnule tgeorgescu daca nu este obligatoriu anuntarea statului Roman ca mai detine o a doua Cetatenie ,automat acea persoana are domiciliul stabil in tara respectiva, ,deci cum ramane cu ...... Casatorie pe teritoriul tari respective schimbarea de nume primirea cetateniei ,la final Acte CI si Pasaport care mentioneaza cetatenia care o are doar una . (Cetatenia Romaneasca nu apare nici unde ) . Intrebarea mea este urmatoarea daca sunteti dragut cu un sfat, Eu nu mai am nici un fel de acte Romanesti au expirat totusi trebuie sa-mi fac o rezidenta in Romaina sa-u ma pot identifica pe teritoriul Ro ca simplu cetatean EU: ???