avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Întrerupere loc de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Întrerupere loc de munca

Bună ziua,
Doresc sa știu ce perioada de timp pot sa am întrerupere de la ultimul loc de munca. Pe 27 Decembrie o sa fie ultima mea zi la actualul loc de munca, menționez ca lucrez la ei fără întrerupere de 2 ani. Ideea este ca vreau sa rămân acasă, vreau sa rămân însărcinată și vreau sa știu dacă pot beneficia de indemnizatie si concediu pentru cresterea copilului dacă rămân însărcinată în următoarea perioada de exemplul în 3,4 luni dar la momentul respectiv sa nu am un contract de muncă. Ce ma sfătuiți sa fac? Mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2019
lrslrs, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 13:51, 11 Decembrie 2019
Buna ziua,
O sa trebuiasca ca nasterea sa aiba loc pana in Decembrie anul viitor pentru a beneficia de indemnizatie.
Trebiuie sa aveti minim 12 luni lucrate, in cazl dvs., in ultimii doi ani anteriori datei nasterii
Spre exemplu...Daca o sa nasteti in Decembrie anul viitor, perioada eligibila, cei 2 ani in care trebuie sa fi realizat venituri, este Ianuarie 2019-Decembrie 2020
Asa o sa aveti cele 12 luni necesare in perioada Ianuarie 2019-Decembrie 2020
Dar nu o sa beneficiati de Concediul maternal, cele 126 de zile
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Va mulțumesc mult de informație!!! Dar dacă o sa mi plătesc eu carte de munca pentru minimul pe economie ca să am continuitate pot beneficia și de concediul maternal nu? Cât de mare poate sa fie pauza de la fostul loc de munca și noul loc de munca, ca să nu am probleme? Mulțumesc mult!

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
O sa trebuiasca ca nasterea sa aiba loc pana in Decembrie anul viitor pentru a beneficia de indemnizatie.
Trebiuie sa aveti minim 12 luni lucrate, in cazl dvs., in ultimii doi ani anteriori datei nasterii
Spre exemplu...Daca o sa nasteti in Decembrie anul viitor, perioada eligibila, cei 2 ani in care trebuie sa fi realizat venituri, este Ianuarie 2019-Decembrie 2020
Asa o sa aveti cele 12 luni necesare in perioada Ianuarie 2019-Decembrie 2020
Dar nu o sa beneficiati de Concediul maternal, cele 126 de zile

Nu puteti beneficia de indemnizatia de somaj?
In cazul concediului maternal cred ca se poate cotiza la sanatate in baza unui contract incheiat cu casa de sanatate, in baza caruia dvs. platiti Cas la nivelul salariului minim.
In cazul Concediului de crestere copil nu cred ca va ajuta acest contract.
Asteptati si alte pareri sau intrebati la Casa de sanatate, pentru concediul maternal, si la AJPIS pentru cel de crestere copil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație creștere copil Lavynia_26 Lavynia_26 Bună ziua, Cum pot proceda sa beneficiez de indemnizație dacă în momentul de fata nu mai lucrez? Menționez ca am lucrat 15 ani fără intrerupere pana ... (vezi toată discuția)
Pentru creșterea copilului AlexandraLarisa AlexandraLarisa Bună. As dori sa întreb, eu am lucrat din 18 Ianuarie 2018, am rămas însărcinată în Februarie și am născut pe 2 Noiembrie, am avut concediu de 126 ... (vezi toată discuția)
Ccc si lucru Eandrea31 Eandrea31 Buna. In 31 octombrie implineste copilul meu 2 anisori si daca vrea sa ma intorc la lucru inainte de 2 luni trebuie sa iasa sotul in co cediul de cresterea ... (vezi toată discuția)