avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... executare silita contestata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

executare silita contestata

Buna ziua.
Detin o hotarare definitiva de divort, in baza careia s-a stabilit ca tatal sa plateasca pensie de intretinere pentru cei 2 copii in cuantum de "1/3 din venitul ne realizat lunar". pentru ca nu a platit, am facut cerere de executare, pe care tatal a contestat-o pe motiv ca nu este o creanta certa, pentru ca nu este stabilita o suma fixa in hotarare si el nu stie cat sa plateasca. Astfel, solicita instantei stabilirea unei sume fixe. Poate fi justificata contestatia lui? poate solicita o suma fixa?dati-mi o baza legata unde se explica mai clar, mai in detaliu ce inseamna creanta certa. La art. 663 cod civil creanta certa este cea care rezulta insusi din act, in speta hotarea definitiva.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:36, 12 Decembrie 2019
Creanța este cât se poate de certă, 1/3 din venitul net. Contestația îi va fi respinsă.
Că are salariu, sau că are pensie, plătește 1/3 din venit.

Instanța de executare pune în executare un titlu executoriu, nu modifică o sentință a altei instanțe care e titlu executoriu.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2019
Dapix, utilizator
Da, sotul nu a avut o idee buna sa faca contestatia si aceasta urmeaza a se respinge.
Avea la.dispozitie alte cai legale daca ar avea motive temeinice.
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca nu stia cat sa plateasca, cerea lamurirea dispozitivului, daca voia sa fie stabilit in suma fix, trebuia de la imceput sa se stabileasca asa si sa atace hotararea prin care s-a stabilit in procent.
Acuma, daca nu a stiut sa imparta cat ia in mana la 3 si sa vireze rezultatul, o sa aiba de platit si cheltuieli de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare gresita soranacn29 soranacn29 Buna ziua, sunt studenta la master anul 1. Am primit pensie alimentara pe tot parcursul studilor de la tata, dar in timpul facultatii nu cat ar fi trebuit. Am ... (vezi toată discuția)
Ce se intelege prin bunurile unei societati radiate? rrocambole rrocambole Conform art.176 al Legii nr.85/2014, lit.c ,,daca dupa acoperirea tuturor creantelor, inchiderea procedurii si radierea debitorului din registrele in care ... (vezi toată discuția)
Donatie Marius0123 Marius0123 In prezent in cuantumul unei datorii intentionez sa imi donez apartamentul socrului meu (afin de gradul I cred, nu ma pricep). Daca in viitor voi avea probleme ... (vezi toată discuția)