avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi financiare pentru persoana cu grad de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi financiare pentru persoana cu grad de invaliditate 2

Buna ziua. Mama mea are o Decizie asupra capacitatii de munca cu diagnosticul Schizofrenie paranoida, grad de invaliditate 2, din anul 2005. A beneficiat de pensie de boala, acum beneficiaza de pensie de drept(69 ani), 800 ron. Poate beneficia de alte drepturi banesti legale (in functie de gradul de invaliditate)? Care ar fi baza legala? Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2019
DanutzGenila, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:52, 2 Ianuarie 2020
Ma ajuta cineva?
Pentru invaliditate nu are nici un fel de beneficii, decât pensie de boală.
Acum are pensie de bătrânețe și nu mai poate beneficia și de pensie de boală.

Întrebați la DGASPC dacă se poate încadra într-un anume grad de handicap.
Buna seara. Diagnosticul Schizofrenie paranoida, grad de invaliditate 2. Asa scrie pe hartie. E diferenta intre invaliditate si handicap? Ca nu prea am gasit pe net...Intreb totusi. Multumesc mult!
Da, e mare diferență. Invaliditatea e una, și handicapul e altceva, nu sunt sinonime.

Mergeți la DGASPC la Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate ContSters141851 ContSters141851 Buna ziua! Cu diagnosticul ''schizofrenie paranoida''poti iesi la pensie de invaliditate indiferent de stgiul de cotizare?Din cate am citit eu in legea ... (vezi toată discuția)
Grad de handicap accentuat, pentru permanent Maria Diaconu Maria Diaconu Buna ziua, Va rog mult, sa ma ajutati cu o informatie ... (vezi toată discuția)
Grad handicap Emanuela1993 Emanuela1993 In luna martie anul acesta am primit certificat de incadrare in handicap gradul 2 accentuat, pentru schizofrenie paranoida de la DGASPC, dupa ce am fost ... (vezi toată discuția)