avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Executare avalist firma intrată in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Executare avalist firma intrată in insolventa

Buna
As avea nevoie de un răspuns va rog!
Firma la care sunt administrator a emis biket la ordin in alb garantie,pe care l'am semnat si am scris numele meu!
Intre timp s-a ajuns la imposibilitate de plati,a fost introdus biletul in bancă, s-a refuzat ,apoi firma a intrat in procedura de insolventa!
Eu in calitate de avalist si admijistrator pot fi urmarit pentru biletul refuzat chiar daca ei s-au inscris la masa credala ,si firma este in insolventa?
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 20:47, 12 Decembrie 2019
Raspunsul scurt e da, va poate executa pe dumneavoastra.
Dar ma poate executa prin executor judecatoresc sau daca se cere atragerea raspunderii adminstratorului?
Am citit undeva ca daca se admite cererea de intrare jn insolventa orice actiune judiciara ,extrajudiciara sau executare silita se suspenda pana la finalizarea procesului?
Prin executor judecatoresc.

Se suspenda executarea impotriva societatii intrate in insolventa, nu si impotriva codebitorilor.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Va multumesc foarte mult pentru informatii!
Mai ziceți-mi va rog,si atunci in situatia de fata,toata datoria firmei se poate muta către mine?
Cat timp poate sa ma urmareasca executorul daca nu am bunuri?
Va multumesc foarte mult pentru informatii!
Mai ziceți-mi va rog,si atunci in situatia de fata,toata datoria firmei se poate muta către mine?
Cat timp poate sa ma urmareasca executorul daca nu am bunuri?

Alte discuții în legătură

Cum sa incep pneuros pneuros am un bilet la ordin avalizat de proprietarul firmei care are bunuri cu proces verbal de predare primire pt garantie, firma are datorii de 28.000 lei pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita bilet la ordin avalizat de administratorul societatii Florentina Ragalie Florentina Ragalie A incercat cineva sa execute un bilet la ordin avalizat de administratorul societatii? (vezi toată discuția)
Executare silita firma in insolventa covaci112233 covaci112233 se poate ca judecatorul sa incuvinteze executarea silita pentru o firma radiata de la registrul comertului,pri insolventa cu lichidator desemnat (vezi toată discuția)