avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cum sa incep
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cum sa incep

am un bilet la ordin avalizat de proprietarul firmei care are bunuri cu proces verbal de predare primire pt garantie, firma are datorii de 28.000 lei pe facturi este scris penalizari 1%/zi care ar depasi 30.000 lei , cum sa procedez , sa depun biletul pentru valoarea facturilor si a penalizarilor si cand va fi refuzat de banca sa deschid insolventa, sau sa ma indrept impotriva proprietarului firmei ca avalist?
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA TAN , Consilier juridic 02:21, 1 Noiembrie 2009
incercati in prima faza ca avalist si daca nu merge puneti-i in vedere ca ii veti deschide cererea de faliment.
Buna seara.
Conform legii nr. 277/2009, modifica cuantumul minim al creantei, pentru a putea fi introdusa cererea creditorului, la 30.000 de lei, iar pentru salariati ramane la 6 salarii medii pe economie. In cazul dvs.facturile cumuland 28.000 lei trebuie sa intocmiti si factura de penalitati conform specificatiilor facute de 1% penalitati de intarziere(penalitatile nu sunt purtatoare de tva)care sa-i fie adusa la cunostiinta debitorului,abia dupa puteti introduce cerere de insolventa a debitorului.
Puteti introduce dupa refuzul bancar cerere de investire catre instanta cu formula executorie a B.O si dupa ce instanta da o hatarare definitiva si irevocabila adresati-va unui executor judecatoresc pentru executare.
B.O fiind si avalizat in nume propriu se executa si bunurile avalizatorului pana la plata debitului in totalitate.
Succes!
Cu respect,Alexa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in dizolvare fany22 fany22 BUNA, Am o firma debitoare, am o creanta uriasa pe care ar trebui sa mi-o plateasca, si nu am reusit s-o obtin. M-am interesat la registrul Comertului si ... (vezi toată discuția)
Executare silita avalist bilet la ordin gabrieladina gabrieladina O societate comerciala emitenta a unui bilet la ordin avalizat in nume personal de administatorul societatii, intra in insolventa. Dupa deschiderea procedurii, ... (vezi toată discuția)
Executarea si lipsa de "disponibil" ENGFULL ENGFULL biletul la ordin investit este pus in executare s-au trimis adrese la banci , la finante nimic are 2 conturi la 2 banci , s-a infiintat poprire pe cont dar ... (vezi toată discuția)