avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre apometre inteligente
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre apometre inteligente

Doresc să mi montez apometre inteligente fiind singurul din asociație poate legal asociația să mi pună piedici la facturare adică citirea corecta corecta pentru că acu 2 ani au hotărât că fiecare sa de-a 2mc de persoana sa fie pierderea mai mică și să ajuns că uni nu dau citirea corecta alti nu dau drumul la ușă oricum se citește o data sau de 2 ori pe an
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:38, 13 Decembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU.
Hotararea de a se monta acet tip de contori trebuie luata in A.Generala a membrilor, altfel nu ar avea niciun rost.
Hotarati in AG, va mobtati toti proprietarii acelasi tip de apometre. In fine, va spun de pe acum ca diferentele vor fi din ce in ce mai mici, iar costul apometrului se va amortiza foarte repede.
Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instalarea de aparate de contorizat individuale se face in baza hotararii adunarii generale a proprietarilor
Atat timp cat intr-un condominiu exista instalate aparate individuale de contorizat consum utilitati de diferite marci si generatii este logic sa existe supliment de consum
Suplimentul de consum apa se poate datora pierderilor pe reteaua comuna sau din proprietatile individuale bazine de wc sau baterii defecte
Aparatul de contorizat instalat la intrarea in condominiu detine precizie sporita pe cand aparatele individuale au alta clasa de precizie-mai scazuta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

ynocentta a scris:


Aparatul de contorizat instalat la intrarea in condominiu detine precizie sporita pe cand aparatele individuale au alta clasa de precizie-mai scazuta

Asta e o "poveste" pe care degeaba te straduiesti s-o "demontezi" in fata unor persoane care nu au nici cea mai mica pregatire tehnica. Nu, toate apometrele, incepind cu 2005, anul intrarii in vigoare in Romania a NML 003-05, au aceeasi clasa de precizie, indiferent ca se monteaza la bransament sau in apartament.

Referitor la intrebarea celui care a deschis acest topic, sa stiti ca nu va foloseste la absolut nimic montarea unui apometru "inteligent", din doua motive:
1. In principiu "inteligenta" sa nu e legata de o mai precisa masurare, ci de existenta unui modul electronic ce permite in primul rind capacitatea de a citi datele din aparat de la distanta.
2. Nu ajuta cu nimic la bilantul lunar din condominiu, daca vecinii vor proceda la fel, nu veti fi scutit, legal, de plata diferentelor de apa (acel 2 mc in plus).

Daca vreti sa vedeti cum arata unul chiar foarte nou, de acest tip, care poate fi montat in absolut orice pozitie si nu are indicator mecanic uitati-va la:
[ link extern ] /
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2019
latka, utilizator
latka a scris:



Asta e o "poveste" pe care degeaba te straduiesti s-o "demonte
Daca tot dati sfaturi ,imi permit la randul meu daca aveti posibilitatea sa va exprimati decent la adresa participantilor la discutii
ci de existenta unui modul electronic ce permite in primul rind capacitatea de a citi datele din aparat de la distanta
.
Gigacalorimetrele de masurare utilitati ,mai ales cele in exploatare accesibile locatarilor nu sunt prevzute cu modul electronic,citirea o face lunar reprezentantul furnizorului de utilitati prin citire directa
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2019
ynocentta, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Era vorba despre apometre la acest subiect, mai precis de cele cu transmisie radio, wireless, inteligente, sau cum vrea fiecare sa-i spuna. In linkurile pe care le-am postat se pot vedea si modulele electronice care se pot atasa unor dispozitive de receptie , pentru transmisie la distanta (apometrul are integrata partea de emisie)..

In rest, daca exprimarea mea nu a fost decenta, imi cer scuze si astept sa postati demonstratia prin care sa dovediti clasa superioara de precizie a apometrului de bransament.
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2019
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre inteligente. exista cumva un normativ legal (lege sau ceva similar) care sa ... Gabriel1956 Gabriel1956 Exista cumva un normativ legal (lege sau ceva similar) care sa oblige proprietarii unei asociatii de proprietari sa monteze apometre asa-zis inteligente cu ... (vezi toată discuția)
Apometre Delia Stoica Delia Stoica Cadrul legal , privind montarea de apometre. Menționez că mi-am montat in apartament apometru cu citire radio, având singur in bloc acest timp nou de ... (vezi toată discuția)
Cum oblig locatarii blocului sa isi scoata apometrele pe scara? AdiMH AdiMH Ies diferente foarte mari la consumul pe scara cu ce declara locatarii, sunt acuzata ca am consum prea mic si ca fur apa. eu sunt de acord sa scot apometrele ... (vezi toată discuția)