avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CODUL MUNCII -programe individualizate de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CODUL MUNCII -programe individualizate de munca

Un magazin a stabilit urmatorul program de lucru: salariatul nr.1 lucreaza luni 12 ore de la 7-19 ,marti 12 ore de la 7-19, miercuri si joi are liber salariatul nr.1 si lucreaza salariatul nr.2 de la 7-19, vineri si sambata are liber salariatul nr.2 si lucreaza salariatul nr.1 de la 7-19, duminica si luni are liber salariatul nr.1 si lucreaza salariatul nr.2 de la 7-19,etc.
Astfel salariatul nr.1 si 2 lucreaza in prima zi 12 ore urmate de o pauza de 12 ore(noaptea), a doua zi lucreaza 12 ore urmate de 60 de ore consecutive de repaus etc. Acest program a fost stabilit la cererea angajatilor si are ca temei legal art 118 din Codul Muncii . Este corect acest mod de lucru si respectam toate regulile obligatorii din Codul Muncii ?
In art.118 Codul Muncii nu exista referire la art.115 ,respectiv la perioada de repaus de 24 de ore dupa 12 ore de munca.Prin urmare a fost stabilit programul de munca descris mai sus, ca program individual de munca, la cererea salriatilor .
Daca acest program de lucru nu respecta toate regulile obligatorii din Codul Muncii ,se poate stabili programul de lucru cu repartizare inegala astfel: luni 11 ore,marti 12 ore lucreaza salariatul nr.1 ,miercuri 11 ore,joi 12 ore lucreaza salariatul nr.2 si este liber salalriatul nr.1 etc. Acest program respecta toate regulile din Codul Muncii?

Alte discuții în legătură

Act aditional si pontaj Herra_ Herra_ Am schimbat programul de lucru de la 8 ore / zi, la 12 ore pe zi, urmat de 24 ore libere. Dispun de urmatoarele date: -art.137 codul muncii privind ... (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal vs repaus saptamanal Patience Patience Buna ziua, Am o intrebare referitor la modul de lucru corect pentru un salariat cu norma intreaga (8h/s,40h/s), dar cu un program de lucru inegal. E ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, programul meu de lucru este de 12/36 (o zi cu o zi ... nicoleta72 nicoleta72 Bună ziua, programul meu de lucru este de 12/36 (o zi cu o zi in intervalul orar 7-19 ). În unele luni, in zilele de weekend, pentru a nu se depăși ... (vezi toată discuția)