avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Retragerea plângerilor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Retragerea plângerilor

Dacă există o sentință definitivă în prima fază si urmează să se ajungă la curtea de apel, persoanele vătămate isi mai pot retrage plângerile in faza de apel?
Despre ce infractiuni este vorba?

Este vorba de agresiune sexuala , inculpatul asteapta minuta sentinței de tribunal si perioada de contestatie de 10 zile apoi urmând apelul. In aceasta perioada pana la apel daca ajunge la o înțelegere cu persoana vătămată se mai poate retrage plângerea. Mentionez ca este vorba de judecată simplificată, acesta recunoscându-si fapta.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Despre ce infractiuni este vorba?

Art. 219 c.p. alin. 1 sau alin. 2?
Am citit dar nu găsesc răspunsul la această întrebare. Singurul lucru pe care as dori sa îl știu este data persoanele vătămate mai pot să își retragă plângerea in stadiul acesta? Mulțumesc!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Art. 219 c.p. alin. 1 sau alin. 2?

Daca este pe alin. 1, este posibil, daca este pe alin. 2, nu este posibil, din acest motiv v-am intrebat, nu din curiozitate.
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiuni in codul penal vldstf vldstf va rog sa-mi comunicati si mie urmatoarele : - care sunt infractiunile pentru care trebuie plangere prealabila si care este diferenta intre retragerea ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala aladin1986 aladin1986 buna. am o intrebare.! cine e dispus/a sa ma ajute cu un raspuns?am lovit un tanar impreuna cu un prieten. dupa cateva lovituri l am lasat jos .costient..acel ... (vezi toată discuția)
Viol si lipsire de libertate Andreifin Andreifin 3 băieți au fost reținuți pentru 30 de zile pentru faptul Ca au comis viol si lipsire de libertate ce de a3 persona este doar acuzata de viol fata are ... (vezi toată discuția)