Buna ziua.
Doresc să știu dacă un dezvoltator/ constructor care are un șantier in lucru într-o zonă locuită (intre blocuri) are obligația legală de a delimita/ îngrădi santierul.
Multumesc.
Da. Sunt aplicabile prevederile HG nr. 300/ 2006 Cerinte minime de securitate si sanatate pentru santierele temporare sau mobile.
-Art. 58 Coordonatorul in materie de securitate si sanatate pe durata realizarii lucrarii, numit in conformitate cu art. 7, are urmatoarele atributii:
f) sa ia masurile necesare pentru ca numai persoanele abilitate sa aiba acces pe santier;
g) sa stabileasca, in colaborare cu managerul de proiect si antreprenorul, masurile generale aplicabile santierului;
h) sa tina seama de toate interferentele activitatilor din perimetrul santierului sau din vecinatatea acestuia;
i) sa stabileasca, impreuna cu antreprenorul, obligatiile privind utilizarea mijloacelor de protectie colectiva, instalatiilor de ridicat sarcini, accesul pe santier;
Responsabil ssm - itm
kra
Buna ziua,
De curand m-am angajat si eu ca Responsabil SSM la o firma de consultanta care a semnat un contract cu o firma care construieste un parc eolian, ... (vezi toată discuția)