avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Delimitare zonă santier
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Delimitare zonă santier

Buna ziua.
Doresc să știu dacă un dezvoltator/ constructor care are un șantier in lucru într-o zonă locuită (intre blocuri) are obligația legală de a delimita/ îngrădi santierul.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dorinal , utilizator 19:20, 15 Decembrie 2019
Da. Sunt aplicabile prevederile HG nr. 300/ 2006 Cerinte minime de securitate si sanatate pentru santierele temporare sau mobile.
-Art. 58 Coordonatorul in materie de securitate si sanatate pe durata realizarii lucrarii, numit in conformitate cu art. 7, are urmatoarele atributii:
f) sa ia masurile necesare pentru ca numai persoanele abilitate sa aiba acces pe santier;
g) sa stabileasca, in colaborare cu managerul de proiect si antreprenorul, masurile generale aplicabile santierului;
h) sa tina seama de toate interferentele activitatilor din perimetrul santierului sau din vecinatatea acestuia;
i) sa stabileasca, impreuna cu antreprenorul, obligatiile privind utilizarea mijloacelor de protectie colectiva, instalatiilor de ridicat sarcini, accesul pe santier;
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrator desemnat si responsabil ssm adrian65 adrian65 Reformulez o intrebare postata ieri, 09.04. In prezent sunt angajat cu CIM norma intreaga in cadrul SIPP si am decizie de Lucrator desemnat SSM - firma de ... (vezi toată discuția)
Responsabil ssm - itm kra kra Buna ziua, De curand m-am angajat si eu ca Responsabil SSM la o firma de consultanta care a semnat un contract cu o firma care construieste un parc eolian, ... (vezi toată discuția)
Legislatie protectia muncii andrei2005 andrei2005 Buna ziua, Am si eu o intrebare referitor la situatia de mai jos. Eu (firma) dorim sa facem o mansardare la un imobil. Exista proiect aprobat, autorizatie ... (vezi toată discuția)