avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bani de chirie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bani de chirie

Lucrez în orașul Cluj-Napoca de aproape un an. Stau în chirie și am citit în ceva articol, cum ca dacă lucrezi la o distanta mai mare de 50km de domiciliu.,statul îți plătește chiria.
Este o asemenea ordonanță?
Dacă da, ce trebuie sa fac ca să obțin acest ajutor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:15, 14 Decembrie 2019
Persoanele înregistrate ca şomeri în evidenţele AJOFM care se încadrează în muncă, într-o altă localitate, situată la o distanţă mai mare de 50 kilometri faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa, şi, ca atare, îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia, pot beneficia de o primă de relocare, neimpozabilă, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau reşedinţă, dar nu mai mult de 900 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata de către stat a unei părți din chirie simina_28 simina_28 Este adevărat ca dacă lucrezi la mai mult de 50km de casa (domiciliu),și locuiești in chirie,statul îți decontează o parte din cheltuieli? (vezi toată discuția)
Student la prima angajare, mi-am găsit un loc de muncă la peste 50 km distanță de domiciliu. pot beneficia de primă de angajare? KSA1996 KSA1996 Buna ziua, sunt student proaspat absolvent(pana acum 2 luni), nu am lucrat in Romania pana in prezent. Mi-am gasit un loc de munca la peste 50km distanta de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am 55 ani ,sunt înregistrată ca somer neindemnizat ... marinela_doana marinela_doana Buna ziua Am 55 ani ,sunt înregistrată ca somer neindemnizat la AJOFM si mi-am gasit de lucru la 85 km fara de domiciliu. Am gasit o locuinta la peste 50 ... (vezi toată discuția)