avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua Am 55 ani ,sunt înregistrată ca somer ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua Am 55 ani ,sunt înregistrată ca somer neindemnizat ...

Buna ziua
Am 55 ani ,sunt înregistrată ca somer neindemnizat la AJOFM si mi-am gasit de lucru la 85 km fara de domiciliu.
Am gasit o locuinta la peste 50 km ,in apropierea noului loc de munca.
Nai este valabila legea conform careia se acorda acea prima de relocare? Este valabil si in cazul somerilor neindemnizari?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:21, 6 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
persoanele înregistrate ca şomeri în evidenţele AJOFM care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate, situată la o distanţă mai mare de 50 kilometri faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa, şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia, pot beneficia de o primă de relocare, neimpozabilă, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau reşedinţă,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Student la prima angajare, mi-am găsit un loc de muncă la peste 50 km distanță de domiciliu. pot beneficia de primă de angajare? KSA1996 KSA1996 Buna ziua, sunt student proaspat absolvent(pana acum 2 luni), nu am lucrat in Romania pana in prezent. Mi-am gasit un loc de munca la peste 50km distanta de ... (vezi toată discuția)
Angajare peste 50 km labuta labuta Daca nu sunt somer si nu am loc de munca beneficiez de beneficiile legii privind suma pentru cazare daca ma angajez la o distanta de 100 km? Multumesc. (vezi toată discuția)
Bani de chirie Catach Catach Lucrez în orașul Cluj-Napoca de aproape un an. Stau în chirie și am citit în ceva articol, cum ca dacă lucrezi la o distanta mai mare de 50km de ... (vezi toată discuția)