avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Părăsirea locului accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Părăsirea locului accidentului

Buna seara,
Zilele trecute a avut loc un accident rutier fara victime, doar cu pagube materiale. Soferul a părăsit locul accidentului, băut fiind, iar in urma apelului la 112 a fost găsit.
Întrebarea este: care ar fi pașii pe care trebuie eu, ca si proprietar al locuinței care a suferit daune, sa ii urmez pentu a putea fi cel putin despagubit?
Daunele suferite sunt la nivelul parapetului de protecție, casa fiind sub nivelul drumului și poarta de acces în curte.
Din cate stiu asigurarea nu acoperă nimic in cazul in care soferul a urcat sub influența alcoolului la volan.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:36, 15 Decembrie 2019
Asigurătorul RCA acoperă pagubele și în cazul dumneavoastră, după ce plătește dauna, se întoarce cu regres împotriva șoferului.
Da, veti primi banii.
Luati legatura cu firma de asigurare.
Daca nu va intelegeti deschideti proces civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident , ucidere din culpa, daune rca Victorpgl Victorpgl Buna ziua, Cazul este urmatorul: Accident rutier in urma caruia victima (pieton) a decedat in ambulanta spre spital.Traversa prin loc nepermis, dar a fost ... (vezi toată discuția)
Accident cu deces, conducere sub influenta alcoolului, regres rca cutulin cutulin in urma acordari de despagubiri conform politei rca membrilor familiei celui decedat in urma unui accident auto unde soferul a fost baut la volan,rca-ul va ... (vezi toată discuția)
Acoperire rca in caz de betie la volan iepurache2004 iepurache2004 as vrea sa stiu daca polita rca a unui sofer beat la volan care a produs un accident asigura despagubirea masinii lovite si a victimei. uni spun ca da,alti ... (vezi toată discuția)