avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Restituire taxe juduciare de timbru
Discuție deschisă în Executare silită

Restituire taxe juduciare de timbru

Buna ziua,

Am castigat un proces de executare silita. Dupa ramanerea definitiva am depus cerere pentru restituirea taxei de timbru. Spre surprinderea mea, deoarece ma asteptam sa primesc un raspuns/decizie cum ca se aproba restituirea taxei de timbru tinand cond ca am castigat procesul si mi-au fost aprobate si cheltuielile de judecata, dar in schimb am primit o citatie cu un nou termen la care trebuie sa ma prezint.
Asadar, este ca un nou proces, iar ma duc la termen, astept cu orele la rand, ramane in pronuntarea, astept decizia si apoi motivarea, legalizez, etc.

Chiar asa ciudata si greoaie este procedura?
Trebuie neaparat sa ma si prezint la acest termen sau se poate judeca/hotara si in lipsa?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Victor0101 , utilizator 17:58, 16 Decembrie 2019
Transmiteti o adresa prin care solicitati judecata in lipsa in temeiul art. 223 Cod Procedura Civila. Puteti sa transmiteti adresa si pe email. Important: mentionati in adresa numarul de dosar. Nu are niciun rost sa va pierdeti timpul in sala de judecata.
Ok, am inteles. Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita / exceptie netimbrata karmagolden karmagolden buna ziua - in cazul in care ti-au respins o contestatie la executare fiindca s-a ridicat exceptia netimbrarii anticipate , adica inainte de prima infatisare, ... (vezi toată discuția)
Miine se incheie procesul si avocatul nu vrea sa vina!!!m-a anuntat azi.cum fac mieluu mieluu miine avem incheierea procesului in felul urmator.aveam termen,dar am facut mediere si miine ne prezentam ambele parti sa incheiem. cind a auzit azi ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare platita in octombrie 2007 florentincristea florentincristea salut, in urma cu 3 ani am inmatriculat masina personala platind taxa de prima inmatriculare aproximativ 1700 euro. in urma cu putin timp am vorbit cu ... (vezi toată discuția)