avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... ASOCIERE PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

ASOCIERE PFA

BUNA ZIUA.AS DORI SA PREZINT URMATOAREA PROBLEMA.AS DORI SA INFIINTEZ UN PFA IN ASOCIERE CU O ALTA PERSOANA CARE MOMENTAN NU ARE RESURSE MATERIALE DEOCAMDATA PENTRU A SE FACE LA RINDUL LUI PFA.INTREBAREA MEA ESTE CE RISCAM AMINDOI DIN PUNCT DE VEDERE LEGAL AMENZI ETC.MENTIONEZ CA RASPUNEREA IN ACTE ESTE A MEA.SAU CUM AM PUTEA PROCEDA CA SA FIE OK.MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: ARICIU2009 , utilizator 23:36, 4 Decembrie 2009
Nu va puteti asocia cu o alta persoana fizica in cadrul unui PFA.
Potrivit OUG nr.44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre PFA, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale:
Art. 2. - In sensul prezentei ordonante de urgenta, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii::
i) persoana fizica autorizata - persoana fizica autorizata sa desfasoare orice forma de activitate economica permisa de lege, folosind in principal forta sa de munca;

Dar puteti In scopul exercitarii activitatii pentru care ati fost autorizat ca PFA, sa colaborati cu alte persoane fizice autorizate ca PFA ori cu alte persoane fizice sau juridice, pentru efectuarea unei activitati economice.(art.16 din OUG 44/2008)
MULTUMESC.DAR CE AS RISCA DACA AS COLABORA PT O PERIOADA SCURTA DE TIMP CU CINEVA CARE NU ARE NICI UN STATUT JURIDIC...ECHIVALENT CRED CU MUNCA LA NEGRU?CORECTATI-MA DACA GRESESC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate realiza colaborare intre 2 pfa? nicoleta dalia nicoleta dalia buna, sunt psiholog si as dori sa colaborez cu o colega care practica pe cabinetul propriu psihologia as dori sa stiu care este legea prin care se poate ... (vezi toată discuția)
Pfa avas avas Buna ziua, Pot avea contract de prestari servicii cu un SRL , ca PFA , si sa fiu si angajat la acel SRL?Multumesc (vezi toată discuția)
Instructor auto pfa poate face angajari? viorelus viorelus Instructorul auto autorizat PFA poate angaja un instructor auto incepator cu atestat valabil? (vezi toată discuția)