avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Se poate realiza colaborare intre 2 PFA?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Se poate realiza colaborare intre 2 PFA?

buna, sunt psiholog si as dori sa colaborez cu o colega care practica pe cabinetul propriu psihologia
as dori sa stiu care este legea prin care se poate realiza colaborare intre 2 PFA, sa o citesc si eu sa ma lamuresc si care ar putea fi obiectul colaborarii?
spatiul(cabinetul)? pt. ca suntem psihologi autorizati pe psihologia muncii amandoua
Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 12:45, 30 Aprilie 2010
Da,desigur! In baza unui contract .Daca obiectul este "inchiriere" si spatiul ii apartine(daca este in chirie ,nu poate subinchiria),contractul va contine clauze cu referire la durata contractului,suprafata spatiului,cota- parte utilitati,cost/mp,modul efectuarii platii..s.a.m.d.
SUCCES !
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil
in cazul incare sunteti organizat ca si PFA, poate va ajuta art 16 din OUG 44/2008
"Regimul juridic al PFA
Art. 16. - In scopul exercitarii activitatii pentru care a fost autorizata, PFA poate colabora cu alte persoane fizice autorizate ca PFA, intreprinzatori persoane fizice titulari ai unor intreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor intreprinderi familiale ori cu alte persoane fizice sau juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit potrivit prezentei sectiuni."

Sunteti autorizat pe OUG 44/2008 sau aveti o lege speciala in ceea ce priveste profesia psiholog?
Daca exista o lege speciala, de regula, modalitatea de asociere este prevăzuta in lege (cazul avocaţilor, medicilior, notarilor etc).
Puteti face contract prestari servicii, asociere fara personalitate juridica, societate civila profesionala etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa poate angaja ? Florin-E Florin-E 1. P.F.A cu obiect de activitate vanzare cu amanuntul intr-un magazin (cod CAEN I4762) , poate angaja un vanzator ? in baza carui act normativ ? (vezi toată discuția)
Contractul de colaborare intre pf autorizate si pf apetroaieandreea apetroaieandreea as dori sa stiu daca este posibil ca o persoana fizica autorizata sa incheie un contract de colaborare cu o persoana fizica. multumesc..astept rasp:) (vezi toată discuția)
Instructor auto pfa poate face angajari? viorelus viorelus Instructorul auto autorizat PFA poate angaja un instructor auto incepator cu atestat valabil? (vezi toată discuția)