avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cesiune si cerere insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cesiune si cerere insolventa

buna seara,
speta:
un asociat unic, presat de diversi creditori, si cu o cerere de insolventa introdusa de un creditor, gaseste pe cineva caruia ii cesioneaza firma, nemaisuportand presiunile si amenintarile creditorilor. Apoi, sfatuit de un avocat, face el cerere de introducere a insolventei, insa la 2 zile dupa ce a cesionat firma, si a depus actele la ONRC.
Intrebare; in calitatea de fost cesionar care, pana la iesirea actelor de la registru comertului figureaza el ca patron ,avea dreptul sa introduca el cererea de insolventa, a firmei?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 09:03, 5 Decembrie 2009
Raspuns DA
Hotararea prin care a cesionat partile soc devine opozabila tertilor de la data cand este publicata in MO
Nu inteleg acest demers privind cesiunea , deoarece asociatul unic raspunde doar pentru varsarea capitalului social subscris. Cel care poarta raspunderea pentru activitatile economice este administratorul (care presupun ca este aceeasi persoana in acest caz)
Buna ziua !
Legea 85/2006 actualizata, art.26, al.(1), da dreptul introducerii cererii, debitorului, creditorului, precum si oricaror alte persoane prevazute expres de lege, iar in art 27,al.(3) se specifica expres ca "Cererile persoanelor juridice vor fi semnate de persoanele care, potrivit actelor constitutive sau statutelor, au calitatea de a le reprezenta".
Din cuprinsul prevederilor legale reiese ca dumneavoastra aveti acest drept.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatarea nulitatii absolute? Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU In anul 2001 se incheie un act de cesiune de parti sociale(se vinde o firma cu datorii). Ulterior autentificarii acestui act cesionarul afla ca este condamnat ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile la contract cesiune Vilcu Gina Vilcu Gina Va rog sa ma ajute cineva!!! #-o In urma unei cereri de rambursare TVA de catre cedent, acesta in baza contractului de cesiune creanta a cedat catre cesionar ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare cesiune la reg com pkey pkey Am si eu o intrebare. Am avut un SRL in care eram asociat unic. Am cesionat-o cuiva am facut cesiune parti sociale, decizie asociat unic .....etc, proces ... (vezi toată discuția)