avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In ce baza pot fi detasata disciplinar ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In ce baza pot fi detasata disciplinar ?

Am fost detasata, fara acordul meu in alta institutie publica si decizia de detasare m i a fost transmisa in fotocopie pe telefon. Ce pot face in aceasta situatie. Detasarea a fost facuta ca masura disciplinara, dar la fel nu am dat nici o declaratie, nu am primit nimic nu m a instintat nimeni cu privire la faptul ca sunt cercetata disciplinar.
Sunt angajata la stat. diferenta de intre cele doua joburi find de 60km......
Ce pot face sa ma pot apara din timp si anulez detasarea. In regulamentul intern trebuie stipulata aceasta masura disciplinara? Rog raspuns urgent
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2019
alinafgs, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:10, 16 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Detasarea din motive disciplinare nu exista in Codul Muncii ... Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.

Ati primit si fizic decizia de detasare? Daca da, cand ?
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Astazi pe telefon ca poza, ea find emisa de vineri, nu am semnat nimic pana in acest moment
Ar trebui sa va fie comunicata in scris ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare mtudoran mtudoran As vrea sa stiu daca angajatorul ma poate obliga pe perioada detasarii sa indeplinesc alta functie.Mentionez ca in momentul semnarii deciziei de detasare nu am ... (vezi toată discuția)
Detasarea unui salariat ContSters146188 ContSters146188 Buna seara! Am o nelamurire, codul muncii este putin ambiguu cu privire la detasare si anume este interpretabil: conf. art. 48 felul muncii poate fi modificat ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca germi germi Cum se procedeaza daca se pleaca dintr-o institutie in alta institutie pe un post de conducere(director adjunct),cu pastrarea locului in cadrul institutiei din ... (vezi toată discuția)