avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan, anulare permis sau doar suspendare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan, anulare permis sau doar suspendare

Buna seara, in data de 15 octombrie un prieten de al meu a fost oprit de Politie in timp ce conducea sub influenta bauturilor alcoolice. Testat fiind cu etilotestul, acesta a indicat valoarea de 0.71mg/l in aerul expirat, ulterior fiind dus la spital de unde i s-au recoltat 2(doua) probe biologice. Trebuie sa specific ca in noaptea in care a fost oprit de Politie nu a predat permisul, din cauza ca nu avea actele la el.
La aproximativ o saptamana de la incident a primit acasa o adresa prin care i se comunica sa predea permisul si sa mearaga sa plateasca analizele de sange, lucru pe care l-a si facut, dar cu o intarziere de aproximativ o saptamana pentru ca era la serviciu intr-o alta localitate decat cea de domiciliu.
Ma intereseaza care pot fi solutiile care se pot dispune intr-o asa situatie?
Este posibil sa scape fara sa i se anuleze permisul?
Trebuie sa specific ca este la prima abatare si ca nu a fost implicat in nici un incident rutier.
Multumesc in mod anticipat si astept raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: TzAnKnA , utilizator 18:11, 5 Ianuarie 2010
Parerea mea este ca nu va scapa.
Buna seara !
O alcoolemie de 0,7 in aerul expirat inseamna aprox. 1,3 - 1,4 in sange iar aceasta din urma stabileste incadrarea juridica a faptei, in cazul de fata fiind vorba de infractiunea de conducere .... avand o imbibatie alcoolica de peste 0,8 la mie. Prin urmare, va incepe urmarirea penala apoi va fi trimis in judecata. Desi fapta este pedepsita cu inchisoarea intre 1 si 5 ani de regula instantele suspenda executarea pedepsei aplicate, daca sunt indeplinite anumite conditii...
Privind permisul, el va fi anulat in momentul condamnarii. De la ramanerea definitva a sentintei, se va putea da un nou examen dupa un an...
Va trebui sa obtina prelungirea dovezii deoarece altfel nu va avea dreptul de a conduce pe durata procesului.
Depinde cum vor aprecia organele in drept.
eu sunt in aceeasi situatie....alcolemie de o.87 in aer si 1.44 in sange....
in iulie anul 2009 my sa dat sentinta definitiva la inchisoare 6 luni cu suspendare si anularea permisului.....
in cel mai bun caz...prietenul tau poate sa primeasca o amenda penala asata daca are un avocat ffffff bun...
ce sa zic...bafta..
MENTIONEZ:durata de la comiterea infractiunii pana la sentinta judecatorului poate fi pana la 1 an:((
Amenda administrativa, precizata in art.91 din Codul penal , va fi aplicata numai daca exista elemente circumstantiale de savarsire a faptei care sa conduce la aceasta sanctiune.(un pericol social redus )
Altminteri , daca sunt intrunite conditiile privind suspendarea conditonata, in temeiul art 81 , va fi dispusa , ca pedeapsa accesorie si anularea permisului de conducere.

Il veti redobandi in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.Alcoolemia e una mare, sigur , in urma recalcularii , rezultatul acesteia poate fi unul in avantajul dumneavoastra.

Asa incat , va sfatuiesc sa aveti o aparare bine pusa la punct , intrucat unica pedeapsa prevazuta in vederea sanctionarii unei asemenea conduite pe drumurile publice e inchisoarea.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0,43 - consecinte Snoop88 Snoop88 Buna, am fost oprit de politia rutiera,in aerul mi sa aratat alcoolemie de 0,43 mg/l am dat si sange, inca astept rezultatul,am consumat aproape 7 beri, si ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului mady92 mady92 Salut as avea o intrebare din pacate tatal meu impreuna cu mine pe seara in juru orelor 18 si 20 am consumat 2.5 bere din care 1 l eu si tatal meu 1.5 l ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan AdrianZ. AdrianZ. Am condus baut (0.68 in aerul expirat) si am iesit de pe carosabil ,mentionez ca am 18 ani,incepator la volan si fara alte antecedemte cu politia.Cu un avocat ... (vezi toată discuția)