avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza spatiului locativ
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza spatiului locativ

Buna seara,as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns,locuiesc intr-un ap de 3 camere,sufragerie si 2 dormitoare,baie,(mentionez ca bucataria este comuna cu sufrageria)intr-o casa nationalizata si chiar notificata,eu sunt titulara de contract deoarece mi-a fost lasata in urma renuntarii mamei mele ce a fost inaintea mea titulara de contract,in timp ce eram casatorita.In contract mai figureaza si fostul meu sot,baiatul pe care l-am avut inainte de aceasta casatorie in varsta de 23 ani si fata rezultata din aceasta casatorie in varsta de 20 de ani,in urma divortului,fostul meu sot,in actiunea de partaj locativ cere o camera in aceasta locuinta,lucru imposibil,avand in vedere varsta si sexul diferit al copiilor,cat si varsta mea.La ultima infatisare s-a cerut de catre avocatul lui expertiza locativa,sau cam asa ceva.Intrebarea mea este,cine face acest lucru si dupa ce criterii se stabileste daca se poate convietuii in aceste conditii.Mai tin sa mentionez ca el a parasit de buna voie domiciliul inainte cu o saptamana de pronuntarea divortului mai 2009,iar in tot acest timp eu am adus imbunatatiri apartamentului si am suportat cheltuielile utilitatilor,mai putin 2 luni de chirie,achitate de el prin mandat postal.Iar dupa plecarea lui am constata ca aceste utilitati nu mai erau achitate din luna martie 2009,luna in care am inaintat actiunea de divort.va multumesc anticipat pt raspuns si pt timpul acordat subiectului.
Cel mai recent răspuns: elyada , utilizator 15:19, 26 Ianuarie 2010
Expertiza va fi efectuata de catre un expert tehnic judiciar desemnat de pe Tabloul Expertilor Tehnici Judiciari de catre instanta! Acesta va stabili daca se poate partaja imobilul(apartamentul in care locuiti) si va inainta expertiza la instanta ! Pentru acest lucru , expertul va trebui sa vada apartamentul iar cand va face acest lucru sa ii puneti la dispozitie in afara de schita apartamentului si actele de identitate ale persoanelor care locuiesc in apartament din care sa rezulte clar ca au domiciliul la acea adresa!
Va doresc succes!
MIHAI GRIGORE a scris:

Expertiza va fi efectuata de catre un expert tehnic judiciar desemnat de pe Tabloul Expertilor Tehnici Judiciari de catre instanta! Acesta va stabili daca se poate partaja imobilul(apartamentul in care locuiti) si va inainta expertiza la instanta ! Pentru acest lucru , expertul va trebui sa vada apartamentul iar cand va face acest lucru sa ii puneti la dispozitie in afara de schita apartamentului si actele de identitate ale persoanelor care locuiesc in apartament din care sa rezulte clar ca au domiciliul la acea adresa!
Va doresc succes!

Va multumesc pentru raspuns,din dosar am vazut ca a fost numit un expert,iar acesta,a depus o instintare in care specifica ca,nu este de competenta lui sa faca aceasta expertiza,acum ce se va intampla?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj locativ elyada elyada In data de 28 mai 2009 prin dijungerea capetelor de cerere dintre divort si partajul locativ,s-a dat hotararea definitiva si irevocabila pentru desfacerea ... (vezi toată discuția)
Expertiza imobiliara - partaj bunuri comune lelia20052006 lelia20052006 Am cerut o expertiza judiciara a imobilului in care locuiesc cu cei 2 copii(19 ani ,respectiv 13 ani) deoarece tatal acestora, de care am divortat in aprilie ... (vezi toată discuția)
Evacuare dupa divort camelot camelot Am incheiat cu procesul de divort, si urmeaza un partaj dificil, avand in vedere ca sotia mea nu doreste rezolvarea acestei probleme pe cale amiabila. ... (vezi toată discuția)