Cum v-am mai spus, numai prin negociere.
Unele persoane, printre care si eu, cred ca Lucratorul desemnat SSM ce activeaza in afara unui SIPP poate desfasura doar activitatea de SSM si, cel mult, pe cea de PSI-SU si Protectia mediului (Ultimele daca au cursuri de formare in domeniu).
Celelalte cred ca acest lucrator poate desfasura si alta activitate in afara celor enumerate mai sus ( Contabilitate, Resurse umane...).
Banuiesc ca in timpul desfasurarii activitatii de SSM nu desfasurati si activitatea cealalta, nu? Spre exemplu:in timp ce faceti instruirea unui nou angajat nu faceti si altceva ce tine de ocupatia principala, nu?
Puteti depune o notificare, intreba, si la ITM-ul judetean daca puteti desfasura si alta activitate pe langa cea de SSM, adica ceea ce faceti acum
In mesajul meu anterior am mentionat ca nu se respecta legea de catre angajator.
Nu este vorba sa fiti platita suplimentar atata timp cat nu se respecta legea.
In traducere: nu puteti indeplini functia pentru care sunteti angajata cu CIM - inginer chimist (cu sarcini de serviciu in domeniu nominalizate in fisa de post) si in acelasi timp sa fiti si lucrator desemnat ssm unde obligatia este de a fi incheiat CIM cu norma intreaga. Este motivul pentru care angajatorul sustine ca activitatea ssm o prestati in timpul programului de lucru.
Este corect ce spuneti dumneavoastra, nu desfasor cealalta activitate in timp ce ma ocup de protectia muncii. Ideea este cum pot sa justific o retribuire salariala suplimentara cand legea e ambigua sau nu o inteleg eu. Cat angajatori se folosesc de angajati , punandu-le sarcini suplimentare fara sa fie retribuiti corect. Eu asta vrea sa fac: o baza legala de care ma pot folosi pt a-l determina sa ma plateasca pentru munca prestata suplimentar.Altfel nu pot face nimic.
M-am lamurit, ma voi adresa ITM-ului pentru o lamurire suplimentara,Dar aveti dreptate, faptul ca o prestez in timpul serviciului, il exonereaza pe angajator. Iarasi legea nu este de partea angajatului.
Ma repet pentru ultima data, nu scrie nicaieri in lege ca trebuie sa primiti un anume salariu pentru ca desfasurati activitatea de SSM in paralel cu alte activitati. Sau cel putin, eu nu cunosc prevederea legala in cauza.
Cred ca singura cale este negocierea sau sa intrebati la ITM daca puteti cumula cele doua atributii, de Lucrator desemnat si Inginer chimist ( sau care este cealalta activitate), cum am mai spus si in mesajul anterior.
Ssm
LIA1992
BUNA ZIUA!
Am absolvit facultatea-contabilitate si master -CAFEC iar, recent am absolvit un curs SSM de 80 ore.
As putea sa initiez un PFA sa pot presta ... (vezi toată discuția)