avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare încadrare la Locul de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare încadrare la Locul de Munca

Pana azi am activat în firma ca si Reglor Masini Unelte. Azi am fost chemat sa mi se comunice ca din data de șase ianuarie 2020 imi va fi schimbată incadrarea în Primitor Distribuitor, o încadrare zic ei superioara celei existente. Intrebarea mea este; au voie sa imi modifice încadrarea fără acordul meu?
Intreb deoarece mi s-a spus că nu am de ales, discuția pe care am avut-o fiind doar de informare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 19 Decembrie 2019
1. Codul muncii:
Art. 41 - (1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
......
c) felul muncii;
.....

2. art.48 C.mun. : Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

3. Astfel, modificarea unilaterala a c.i.m. se poate face prin:
- detasare
- delegare
- in cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detașare în sistemul de sănătate Popescu Emilia Popescu Emilia Asi vrea sa intreb daca seful are dreptul sa detaseze un infirmier de pe Paliative timp de 2 luni pe sectia de maternitate ?(cu contract semnat si specializare ... (vezi toată discuția)
Munca GabrielaMihalcea7132 GabrielaMihalcea7132 Sunt asistent medical in spital si intreb daca mi se poate schimba locul de munca fara acordul meu (vezi toată discuția)
Transfer asistentă upu fără consimțământ Veronica7 Veronica7 O asistenta din upu poate fi transeferata pe alta sectie fara consimtamantul ei (vezi toată discuția)