Pana azi am activat în firma ca si Reglor Masini Unelte. Azi am fost chemat sa mi se comunice ca din data de șase ianuarie 2020 imi va fi schimbată incadrarea în Primitor Distribuitor, o încadrare zic ei superioara celei existente. Intrebarea mea este; au voie sa imi modifice încadrarea fără acordul meu?
Intreb deoarece mi s-a spus că nu am de ales, discuția pe care am avut-o fiind doar de informare.
1. Codul muncii:
Art. 41 - (1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
...... c) felul muncii;
.....
2. art.48 C.mun. : Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
3. Astfel, modificarea unilaterala a c.i.m. se poate face prin:
- detasare
- delegare
- in cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.