avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general platitor/neplatitor de tva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

platitor/neplatitor de tva

buna ziua,am si eu o nelamurire,stiu ca poti sa declari la infiintarea firmei daca esti sau nu platitor de tva ,dar daca depasesti plafonul cifrei de afaceri de 35000 euro,automat te treci platitor.
Eu m-am trecut in cererea de inregistrare a firmei platitor de tva,intrucat in 4-5 luni am preconizat ca voi depasi acest plafon si pt ca mi se deduc cheltuielile cu marfa(comert cu amanuntul).Acum ma duc la Adm.Financiara si trebuie sa ma inregistrez. Mi-ati putea da un sfat daca am procedat bine,si beneficii aveam daca eram neplatitor la inceput.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters115447 , utilizator 13:06, 5 Decembrie 2009
doar pt comert nu se prea justifica platitor de tva ...calculati tva -ul la marfa pe care o achizitionati, apoi calculati tva la aceeasi marfa care urmeaza sa o vindeti cu adaos comercial ... cred ca pana la urma aveti sanse mai mari sa platiti diferenta de tva la stat

beneficiu era sa recuperati tva-ul, fiind declarata ca platitor de tva:stunned:, insa in situatia dvs doar veti plati la stat#-o. cred ca pentru inceput in declaratia 010, totusi ar trebui sa va declarati neplatitor de tva, urmand ca in oricare moment sa puteti solicita sa va schimbati in platitor de tva chiar daca nu atingeti plafonul

ganditi-va si cereti sfatul concret unui contabil=D>
1. In cazul in care desfasori o activitate comerciala care nu " cere " investitii ( care la randul lor au tva ded.) si / sau piata careia i te adresezi este formata din persoane fizice este de recomandat sa nu fii platitor tva ;

de exemplu : proiectanti , contabili , stomatologi - in general te poti gandi ca acestia sunt PFA dar pot avea foarte bine si societati comerciale .

2. In cazul in care desfasori o activitate care presupune investitii ( cumparari , care la randul lor poarta tva ded. ) si piata careia i te adresezi este formata din persoane juridice este recomandat sa optezi pentru " platitor tva "

In cazul tau , daca preconizezi ca oricum vei atinge plafonul , este bine ca ai optat pentru a fi platitor de tva de la inceput , pentru ca la inceput faci cele mai multe investitii .

Succes
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2009
ContSters109653, utilizator
daca eu am trecut in cererea de inregistrare a firmei ca sunt platitor,pot sa trec la adm.financiara cand depun declaratia fiscala ca nu sunt?
Oricum ,daca nu as fi platitor de tva ce as da concret la stat?
Pt ca tva-ul calculat in raport de chelt.ded si veniturile realizate ,dupa regularizare este tva de platit ,in jur de 2000 ron,in cazul meu
Nu mai poti trece la neplatitor de tva, dar ai nevoie de un contabil care sa te consilieze.
da,urmeaza sa vb,multumesc

Alte discuții în legătură

Cum este mai bine pentru un srl neplatitor de tva maritica2 maritica2 am infiintat un srl neplatitor de tva cum este mai bine sa platesc impozitul pe venit sau pe profit? Lunar urmeaza sa platesc chirie pentru spatiu, un ... (vezi toată discuția)
Activitatea unei af sorinnel_25 sorinnel_25 As vrea sa stiu daca pe langa activitatea de baza a unei AF pot sa fie si alte activitati secundare (ca in cazul unui SRL). Care sunt avantajele/dezavantajele ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa pt cazare pensiune si camping ChrisR ChrisR Buna ziua, Am o pensiune si doresc sa o deschid doar pentru cazare fara restaurant (pt a evita controalele exagerate), de asemeni doresc sa deschid si un ... (vezi toată discuția)