avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare firma

Am o firma din 2004 ce detine un camion cumparat cu plata in rate (nu leasing).Acum vreau sa vand firma prin O.R.C. unui prieten care promite ca va continua activitatea si va plati ratele la timp. Problema este ca eu am lasat la banca creditoare bilete la ordin avalizate de mine si un cec.
Daca prietenul meu nu isi va plati ratele , ce raspundere am eu?
Mentionez ca in contractul de achizitie al camionului la rubrica "girant" spatiile sunt goale nefiind complectat nici un nume sau semnatura.
Deasemenea la sfarsitul contractului in dreptul rubrici "fidejusor" nu e trecut nici un nume sau semnatura.
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 20:27, 5 Decembrie 2009
- faceti o decizie prin care care va aratati intentia de a cesiona societatea, 100%. Mergeti cu decizia respectiva la banca - daca sunt de acord o sa schimbati cec-urile semnate de dvs cu alte cecuri semnate de cel ce cesioneaza - cecurile semnate de dvs - vi se returneaza si le anulati. De preferat ca actul de cesiune sa-l faceti in forma autentica.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu cesiunea firmei maximtgv maximtgv Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate avalist HIMHIM HIMHIM Buna ziua, Am contractat un leasing extern pe persoana juridica, la semnarea contractului am fost conditionat sa semnez si cec-uri pentru viitoarele rate, ... (vezi toată discuția)
Rambursare partiala credit axw axw O societate mixta romano-UE are un credit bancar cu garantie prin BO avalizat in nume proprii pe toate asociatii societatii. Asociatii romani au parti sociale ... (vezi toată discuția)