avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu permisul suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu permisul suspendat

In Ianuarie anul curent am fost oprit de un echipaj de politie (radar). Mi-a fost intocmit un proces verbal pt ca depasisem viteza maxima cu 50 km/h si suspendarea permisul pe 90 de zile. In acel moment nu aveam permisul asupra mea iar domnii politisti mi-au spus ca o sa predau permisul dupa ce o sa primesc acasa un plic cu o instiintare si ca pana atunci pot circula in continuare la volan. Instiintarea aceea nu am primit-o niciodata, in schimb mi,a fost pus in cutia postala de la posta o recomandata pe care, eu nu m-am dus sa o iau la cunostinta deoarece credeam ca li s-a facut "dor" celor de la FISC de mine. Dupa aproximativ o luna am fost oprit de alt echipaj de politie, la cererea lor le-am inmanat toate actele dupa care am aflat ca eu deja am permisul suspendat si mi-au si intocmit dosar penal pt conducere cu permisul suspendat. Intrebarea mea este urmatoarea: Nu ar trebuii sa se ia in calcul faptul ca eu ma aflam in nestiinta de cauza in tot acest timp? De unde era sa stiu eu ce avea sa insemne acea recomandata ca sa o ridic? Nici macar pt acea recomandata nu a semnat nimeni pt ca mi-a fost lasata in cutia postala care oricum e vai de ea si nu se incuie (putea sa o ia orice copil inaintea mea) As avea vreo sansa de scapare din toata problema asta? Daca exista cineva cu adevarat specializat in genul asta de problema as dori chiar si o consiliere privata si chiar si sa ma reprezinte in fata organelor legii. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Robert Marius , utilizator 08:41, 28 Decembrie 2019
In acel moment nu aveam permisul asupra mea iar domnii politisti mi-au spus ca o sa predau permisul dupa ce o sa primesc acasa un plic cu o instiintare si ca pana atunci pot circula in continuare la volan.

Trebuie mers la dosar si vazut exact ce adrese ati primit si daca procedura a fost legal indeplinita. In mod normal, politistul trebuia sa va dea instiintarea pe loc.
Va multumesc pt raspuns. Povestea mea este exact cum am relatat-o. Doresc angajarea unui avocat ce este suficient de "descucaret" in a rezolva astfel de cazuri. Daca se poate, as dori sa pot lua legatura cu dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis fara aducere la cunostinta tomescudan tomescudan Am fost contactat telefonic de o persoana ce s-a recomandat ca politist in cadrul Serviciului Politie Rutiera din judetul de domiciliu, fiind invitat ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda radar elena0417 elena0417 azi am fost amendat pentru depasirea vitezei in localitate. nu cred k am avut 71km/h pentru k eram incadrat intre doua tiruri. politia a spus k cel din ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera prin posta georderik georderik am primit azi 14.05.08 o "comunicare" din 05.05.08 in care sunt anuntat ca masina a incalcat regimul legal de vitezaza in localitate si a fost inregistrata cu ... (vezi toată discuția)