avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda rutiera prin posta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda rutiera prin posta

am primit azi 14.05.08 o "comunicare" din 05.05.08 in care sunt anuntat ca masina a incalcat regimul legal de vitezaza in localitate si a fost inregistrata cu aparatul de supraveghere video de masurare a vitezei, pe data 21.04.08.
1. unde trebuie sa ma prezint sa comunic datele soferului?
2. daca soferul sunt tot "eu" in momentul cand dau datele mi se va intocmi PV pe loc sau il voi primi prin posta?
3. daca voi primi PV prin posta ca "scrisoare recomandata" si nu ma voi prezenta sa o ridic ce se va intampla in situatia asta?


Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:07, 29 Martie 2009
In mod normal ar trebui sa va prezentati la politie sa vi se intocmeasca proces-verbal. Daca nu va prezentati vi se va trimite in termen de 30 de zile prin posta.
nu puteti raspunde pe pct.1,2,3,4,5
4.pot sa cer informatii despre amenda eu ca posesorul masinii fara sa dau datele soferului?
5.daca dau date valabile de la pers X ,i se va intocmii acesteia PV .Si acesta persoana X daca nu se va prezenta la posta sa o ridice ,ce se va intampla.
Pentru pct. 2 am o intrebare:
Ati descoperit daca soferul sunteti tot dvs. sau e o alta persoana??
1. Comunicarea datelor persoanei care a condus auto trebuie facuta la Politia care a constatat savarsirea contraventiei. Daca nu comunici datele soferului, atunci proprietarul masinii va fi sanctionat contraventional cu puncte amenda.
2. Daca va prezentati personal sa comunicati datele se va intocmi procesul-verbal pe loc, in caz contrar acesta se va intocmi si va fi trimis prin posta.
3. In caz de neplata a amenzii, se va trece la executarea silita a acesteia.
eu sunt din braila si contraventia a avut loc la vatra dornei
ma prezint la braila sau trimit datele prin fax la vatra dornei?

Alte discuții în legătură

Proces verbal nul? mariussica mariussica Buna ziua In cele ce urmeaza doresc sa va expun problema mea,in speranta ca ma puteti ajuta in timp util. In data de 28.01.2008 am primit in posta(fara nici ... (vezi toată discuția)
Cum e mai bine ? gibi gibi Prietena mea a primit acasa o "citatie" care ii cere sa declare cine a condus autoturismul ei pe raza judetului Ploiesti in ziua X (ea nu are carnet de ... (vezi toată discuția)
Raspuns comunicare conducator auto tanaru tanaru Acum 3 zile a venit la firma o comunicare din partea politiei vrancea sa comunicam numele soferului care a condus masina in data de 7 octombrie 2008. Masina ... (vezi toată discuția)