avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Raspuns comunicare conducator auto
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Raspuns comunicare conducator auto

Acum 3 zile a venit la firma o comunicare din partea politiei vrancea sa comunicam numele soferului care a condus masina in data de 7 octombrie 2008. Masina este luata pe firma, mi-a fost incredintata mie dar sunt mai multe persoane care o conduc.

Eu nu sunt sigur ca am condus in ziua respectiva, au trecut aproape 5 luni de zile de atunci si poza nu o pot vedea decat in instanta. Limita a fost depasita cu mai mult de 50 km/h, deci se lasa cu suspendare pe 3 luni.

Daca trec la conducator auto o persoana de care nu sunt sigur ca a condus ce se poate intampla? Se uita cineva la poze si spune ca persoana respectiva nu a condus?

In poze apar si persoanele din autovehicul si se pot distinge trasaturile acestora (se poate face identificare dupa poza)?

Persoana care a fost trecuta la conducator auto va putea fi trasa penal la raspundere pentru fals in declaratii? Poate invoca motivul ca neavand poza nu stiam sigur cine a condus si aceasta nu este prezentata decat in instanta?

Sper sa fi fost destul de clar.
Astept raspunsurile voastre,
Multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:57, 5 Martie 2009
depinde ce radar a fost. daca este fix nu se vede cine conduce. nici persoana care a condus, nici cea care face declaratia nu poate fi trasa la raspundere penal. mai multe informatii pe amenda.ro, acolo puteti invata multe siretlicuri sa scapati de o amenda.
Firma poate raspunde ca "NIMENI" autovehicolul a fost in garaj/parcat.
Asemenea adrese venite dupa luni de la "eveniment", sunt urmare supravegherii cu radare fixe.
Urmeaza o trimitere de p.v. prin posta ,simpla-nu recomandata,nu conf.primire, care poate fi primita dupa 30 zile!
Intr-adevar, radarul este fix, in pufesti, vrancea. Ca sa nu fie amendata firma (la sfarsit este o fraza cu amenda de la 21 pana la 100 de puncte de amenda si nu este putin in ziua de astazi) prefer sa trec pe altcineva care nu foloseste permisul in mod curent.

Sa-nteleg ca nu poate fi identificata persoana din poza si nu poate fi trasa la raspundere penal pentru fals in declaratii?
Pe numele persoanei confirata de firma,se intocmeste P.V. Singura posibilitate "cu sansa" este ca aceasta persoana sa nu primeasca plicul decat peste 30 zile de la data emiterii P.V. Atacat in instanta pentru depasirea celor 30 zile,acesta este anulat indiscutabil.(experienta proprie)In niciun caz fotografia nu identifica persoana, ci numai nr.inmatriculare si viteza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radarul si instanta de judecata george87 george87 Salutare...Va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari... 1.Radarul fix de la Cosereni,Jud. Ialomita pozeaza fata soferului? 2.Daca cineva ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera prin posta georderik georderik am primit azi 14.05.08 o "comunicare" din 05.05.08 in care sunt anuntat ca masina a incalcat regimul legal de vitezaza in localitate si a fost inregistrata cu ... (vezi toată discuția)
Prins cu radarul alexalex11 alexalex11 Buna ziua! Sambata seara, am mers in oras cu o viteza cu mult peste limita( in jur de 100), dar nu am vazut niciun echipaj radar din sens opus sau stationat. ... (vezi toată discuția)