avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii neplatite/Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii neplatite/Demisie

Bună ziua, de 6 luni sunt angajat la un magazin ca și lucrător comercial, de 2 luni nu am mai primit salariul. Acum vreau sa plec prin demisie, în schimb angajatorul spune ca ultima luna o sa mi-o plătească după 30-45 zile, ca asa este legea. Vreau sa știu dacă e corect și ce soluții am sa îmi recuperez toți banii. Va mulțumesc anticipat pt răspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:43, 20 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Neplata salariului poate constitui motiv de demisie fara preaviz.

2. Legea nu prevede niciun termen de plata a salariilor.

3.Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna Ioanaandnan Ioanaandnan Bună ziua. Sunt noua aici. As a cea o întrebare. Lucrez într-o firma mare. Mi-am dat demisia. Maine e ultim zi de lucru pentru ca mi se termina preavizul. ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba carmenali carmenali Buna seara. Intrebarea mea este : daca eu sunt in perioada de proba si vreau sa imi dau demisia primesc in momentul in care prezint notificarea de demisie ... (vezi toată discuția)
Neplata in totalitate a salariului la incetarea cim Exorcitus68 Exorcitus68 Buna ziua! Problema in sine este neplata totala a salariului..Am fost angajat si am depus cererea de demisie cu preaviz in data de 2 mai, avand preavizul pana ... (vezi toată discuția)