Buna ziua! Problema in sine este neplata totala a salariului..Am fost angajat si am depus cererea de demisie cu preaviz in data de 2 mai, avand preavizul pana in data de 2 iunie. Ultima zi de munca fiind 31 mai , am primit salariu de baza si o parte din orele suplimentare spre plata,iar zilele de concediu ramase si anume 9 cat si restul de ore suplimentare nu mi s-au platit dar din cate stiu eu nu trebuia sa primesc intreaga suma din moment ce eu mi-am efectuat toate intrebuintarile si am demisionat cu preaviz? Am sunat la resurse umane si mi s-a spus pe un ton neplăcut si deranjat ca mi se vor platii in luna iulie restul de ore suplimentare cat si zilele de concediu.. Conform CIM la incetarea contractului individual de munca in ziua de plata a salariilor nu trebuia platita intreaga suma de bani, exista o modalitate pentru angajator sa plateasca in transe?
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.