avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata salariu

Deci. Daca sunt angajat de 20 de zile si vreau sa demisionez, as avea posibilitatea sa primesc vreun ban? ( mai ales ca pe contract scria 2ore/zi si eu lucram 16ore/zi fara pauza, eu fiind minor)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 31 Iulie 2015
Teoretic, da. Banii pe perioada lucrata vor fi platiti la data de plata a salariului prevazuta in CIM. Practic, depinde de angajator daca va dori sa respecte legea.
Angajatorul are obligatia de a va achita drepturile salariale perioadei lucrate pana la data incetarii c.i.m. , chira daca nu ati desfasurat activitatea o luna intreaga.

Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

Nu conteaza durata timpului de munca, obligatia ramane aceeasi : sa va plateasca salariul. Insa va fi o problema , si anume: daca in c.i.m. aveati un salariu , dar in realitate primeati altul, obligatie incumba numai in ceea ce priveste salariul mentionat in c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariului preferfaranume preferfaranume Buna ziua, am 17 ani si am niste intrebari.Deci , lucrez la un local, sunt angajat de pe data de 2 iulie, eu lucrez o zi cu o zi(16 ore pe zi) , in contract ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna Lily popa Lily popa Am demisionat la data 11.06.2019..sa platit salariul la zi..restul zile lucratoare pe 1.07.2019..a mai ramas concediul de odihna..si nota lichidare..care este ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti dupa demisie breman breman Am lucrat la o firma un an si jumatate. In cursul lunii octombrie a acestui am am demisionat. Pana in luna octombrie am avut 10 zile de concediu de ... (vezi toată discuția)