avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lichidare la zi si banii de concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lichidare la zi si banii de concediu de odihna

Buna seara.De o luna am demisionat de la fostul loc de munca (fara preaviz ce-i drept)si am luat 2 lichidari de la ei insa bonurile de masa pe o luna si jumatate nu mi s-au mai acordat.De asemenea nici banii pe concediu de odihna .Cand am intrebat de ce nu mi se face lichidarea la zi mi s-a raspuns ca voi lua banii de concediu odata cu ceilalti angajati.Noi luam in 2 transe : prima la concediul de vara si a doua de sarbatori. E normal asa?De bonuri ce sa zic ca sigur sunt emise si impartite la personalul de "sus" ca asa fac de fiecare data cand pleaca cineva dar undeva figureaza emise , nu? Si fiind si nominale nu incalca niste drepturi , legi ceva?Ce ar fi de facut in acest caz?Sa mai spun ca prin acord verbal luam 1200 ron net si lichidare pe jumatate de luna mi-au dat doar 470 ronX-( sau ca de la acordul verbal veneau cu o hartie cu numele si suma (avans +lichidare net)si noi asta am semnat cateva luni ca cica erau confidentiale salariile si noi habar n-aveam ce salar brut avem sau daca plateste la stat suma aferenta netului ce-l luam .Nar merita facuta o sesizare ptr atatea nereguli?
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2016
mireya, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:38, 16 Decembrie 2016
1. Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului si nu la data cand ati incetat c.i.m.

2. Referitor la tichetele de masa puteti sesiza ITM-ul sa verifice aspectele mentionate de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Remuneratie terminare preaviz lavinia82 lavinia82 Buna seara, dupa incetarea preavizului nu ar fi trebuit sa primesc toti banutii....conform contractului de munca( zile lucrate in luna respectiva, bonuri de ... (vezi toată discuția)
Preaviz vladchiru vladchiru Sotiei i sa dat un preaviz incepand cu data de 21.09.2015 , conform art.65 din CM (desfiintarea locului de munca din lipsa de comenzi) , urmand ca pe data de ... (vezi toată discuția)