avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ...mutare dosar pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

...mutare dosar pensie

Bună ziua!
Tatăl meu s-au mutat dintr-un judet în altul.El dorește să lase dosarul de pensie in vechiul judet.Este obligatoriu să își transfere dosarul de pensie?(pensia o primește în cont bancar).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:41, 21 Decembrie 2019
Dar cuponul cum îl mai primește, dacă nu mută dosarul`?
Cuponul deocamdată se va primi tot la vechea adresa(este tot proprietatea lui).Și in timp vom face o cerere doar pentru corespondenta,schimbarea adresei pentru primirea cuponului(dosarul va rămâne tot acolo).
Nu proprietatea contează, ci adresa din buletin. Poți să fii și chiriaș, dar trebuie să ai adresa din buletin la acea adresă, cel puți flotant, sau cum e acum, carte provizorie.

Dacă poștașul refuză să lase cuponul altei persoane decât titularului, Casa de Pensii suspendă plata pensiei.
Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2019
Dapix, utilizator
Nu puteti schimba doar adresa pentru primirea cuponului.
Daca nu aveti probleme cu primirea cuponului, nu este necesara schibarea(mutarea) dosarului.
Spuneti-mi va rog,dar daca tatălui meu i-am făcut mutație definitiva in casa mea,in alt judet,el poate să își lase dosarul de pensie la el în județ(el are locuința acolo,talonul îl ia cineva acolo)?Sunt obligata sa informez,sa trimit noua CI la Casa de pensii la el în județ?
Am citit că putem schimba in baza unei cereri doar adresa de corespondenta(pentru a primi talonul in alta parte).Mutarea dosarului este obligatorie în cazul schimbării domiciliului?

Alte discuții în legătură

Schimbarea domiciliului in alt judet ContSters192087 ContSters192087 Buna ziua ! M-am mutat in alt judet . Ma pot adresa doar printro scrisoare catre Casa de Pensii sa-mi primesc cuponul de pensie la noua adresa ,sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu Cernusca Cernusca Am fost nevoit sa-mi schimb domiciliu din motive de serviciu.Acesta este in acelasi judet dar nu locuiesc acolo.am schimbat buletinul si permisul pe domiciliul ... (vezi toată discuția)
Cupon pensie zohnermariana zohnermariana As dori sa stiu cum pot primi cuponul de pensie daca am schimbat adresa de domiciliu in alt judet,respectiv am flotant in alt oras si alt judet! Va multumesc! (vezi toată discuția)