As dori sa stiu daca este necesara obtinerea unui cod CIF in conditiile in care doresc sa urmez un model de business numit "print on demand". Ideea acestuia este ca magazine mari precum Amazon ofera posibilitatea de a crea design-uri pentru tricouri si a stabili pretul acestora. Ei publica modelul tricoului pe magazinul lor, iar daca lumea doreste sa cumpere, Amazon se ocupa de printarea efectiva si de furnizarea tricoului in sine, livreaza comanda cumparatorului, din suma obtinuta de la cumparator isi rezerva costul produsului iar restul ii este livrat designer-ului care a proiectat modelul tricoului. Practic o persoana doar proiecteaza tricoul, Amazon se ocupa de vanzare si livrare + plata desigenr-ului pentru tricou.
Doresc sa stiu daca este necesara procurarea unui cod CIF, deoarece nu conduc o afacere propriu zisa si nu stiu daca aceasta suma obtinuta de la Amazon trebuie inregistrata si impozitata, iar daca se poate, ce acte mi-ar fi necesare pentru a fi totul legal.
Daca obtineti un venit acesta trebuie declarat la ANAF, impozitat si taxat in conditiile Codului fiscal. Trebuie sa depuneti o declaratie fiscala la ANAF.
CIF nu se procura, ci se obtine de al ANAF dupa ce declarati venitul.