avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare nume domeniu online - impozitare nerezident?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare nume domeniu online - impozitare nerezident?

Pe net am gasit mai multe opinii.
Daca inregistrez sau cumpar prin licitatie un nume domeniu (exemplu: nume.ro) de la o firma din SUA, atunci acesta este considerat redeventa sau nu?

Mentionez ca inregistrarea/'cumpararea' unui nume domeniu iti da doar dreptul de folosire limitata, nu dreptul de proprietate.

Am tot citit legea referitare la redeventa si nu ma pot decide daca este sau nu redeventa.

Ma poate ajuta cineva?
Ultima modificare: Duminică, 22 Decembrie 2019
respect_, utilizator
Cel mai recent răspuns: respect_ , utilizator 15:59, 27 Decembrie 2019

CABINET AVOCAT ALEX a scris:

Evident ca din contract in functie de obiectul acestuia, fiind vorba despre rezervarea unui domeniu web cu sau fara servicii de intretinere, acestea se incadreaza in Cloud Computing si se poate împărţi în trei categorii: Software as a Service – Software ca Serviciu (SaaS), Platform as a Service – Platformă ca Serviciu (PaaS) şi Infrastructure as a Service – Infrastructură ca Serviciu (IaaS),

Sunt incadrate ca prestari servicii, aspect lamurit In urmatorul link la întrebarea 11 de catre reprezentantii ANAF
[ link extern ]

Prefect. Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare site din canada - reprezinta redeventa? pokka pokka Buna ziua, Legea privind redeventa nu este foarte clara si nu stiu daca un site web este redeventa sau nu? Unii zic ca este redeventa, altii ca nu ... (vezi toată discuția)
Achizitie gazduire web in sua - impozit pe venitul nerezidentilor dannad001 dannad001 O firma din Romania are un Site web gazduit (hosted) pe un server din SUA ce apartine unei firme din SUA. Cum calculam Impozitul pe venitul Nerezidentului ... (vezi toată discuția)
Vanzare site cbrana cbrana Am o problema... si am nevoie de un sfat. In urma cu un an am creat un portal internet ( domeniu achizitionat pe firma + munca mea ... nepretuita :) ). Nu am ... (vezi toată discuția)