Legea privind redeventa nu este foarte clara si nu stiu daca un site web este redeventa sau nu?
Unii zic ca este redeventa, altii ca nu este.
Vreau sa cumpar un site de la o PJ din Canada.
Vom face tranzactia printr-un site de licitatie.
Daca cumpar siteul, primesc un nume domeniu pentru un an si toate articolele publicate pe acest site.
Siteul este redeventa?
Articolele de pe site sunt redevente?
Eu cred (insa nu sunt sigur) ca siteul nu este redeventa, insa articolele are putea fi (drept de autor?)
Eu dupa cumpararea siteului nu primesci niciun drept. Pot folosi, edita siteul pana cand platesc taxa de reinnoire. Pot folosi, sterge, edita articolele de pe site. Nimeni nu-mi da niciun fel de drept.
Siteul este foarte scump, si nu vreau sa primesc o amenda la un eventual control ANAF din cauza neplatii impozitului nerezident.
Cum pot afla 100% daca siteul este redeventa sau nu?
Trebuie sa fac un contract pentru o astfel de tranzactie sau ajunge factura?
Impozitarea se face asupra diferentei dintre venituri si cheltuieli. Plata achizitionarii saitului si alte cheltuieli cu aceasta se scad din veniturile obtinute din exploatarea lui.
Avand rezidenta in Romania, trebuie sa platiti.
Si da, si nu. Adica in functie de situatie, un sait pe internet poate fi considerat redeventa sau nu. Daca este folosit pentru a obtine profit sau nu.
Iulian Manea a scris:
sait pe internet poate fi considerat redeventa sau nu.
Nu m-ati ajutat foarte mult. Asta intreb daca siteul este redeventa sau nu? Daca cumpar siteul, trebuie sa platesc impozit pe venitul nerezidenţilor sau nu?
Tva
helenita
Buna ziua,
am intalnit pentru prima data la o firma facturi emise din america , pentru servicii internet .cum le tratez dpdv inregistrare contabila ? si ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.