avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Cumparare site din Canada - Reprezinta redeventa?
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Cumparare site din Canada - Reprezinta redeventa?

Buna ziua,

Legea privind redeventa nu este foarte clara si nu stiu daca un site web este redeventa sau nu?
Unii zic ca este redeventa, altii ca nu este.

Vreau sa cumpar un site de la o PJ din Canada.
Vom face tranzactia printr-un site de licitatie.

Daca cumpar siteul, primesc un nume domeniu pentru un an si toate articolele publicate pe acest site.

Siteul este redeventa?
Articolele de pe site sunt redevente?

Eu cred (insa nu sunt sigur) ca siteul nu este redeventa, insa articolele are putea fi (drept de autor?)
Eu dupa cumpararea siteului nu primesci niciun drept. Pot folosi, edita siteul pana cand platesc taxa de reinnoire. Pot folosi, sterge, edita articolele de pe site. Nimeni nu-mi da niciun fel de drept.

Siteul este foarte scump, si nu vreau sa primesc o amenda la un eventual control ANAF din cauza neplatii impozitului nerezident.

Cum pot afla 100% daca siteul este redeventa sau nu?
Trebuie sa fac un contract pentru o astfel de tranzactie sau ajunge factura?
Cel mai recent răspuns: pokka , utilizator 01:20, 15 Ianuarie 2020
Impozitarea se face asupra diferentei dintre venituri si cheltuieli. Plata achizitionarii saitului si alte cheltuieli cu aceasta se scad din veniturile obtinute din exploatarea lui.

Avand rezidenta in Romania, trebuie sa platiti.

Si da, si nu. Adica in functie de situatie, un sait pe internet poate fi considerat redeventa sau nu. Daca este folosit pentru a obtine profit sau nu.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2020
Iulian MANEA, Contabil
Iulian Manea a scris:
sait pe internet poate fi considerat redeventa sau nu.

Nu m-ati ajutat foarte mult. Asta intreb daca siteul este redeventa sau nu? Daca cumpar siteul, trebuie sa platesc impozit pe venitul nerezidenţilor sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva/impozit nerezidenti achizitii servicii externe Iulia_8891 Iulia_8891 Suntem o societate cu caen 6201: Realizare a softului la comanda. Am facut/urmeaza sa facem o serie de achizitii atat extracomunitare cat si intracomunitare ... (vezi toată discuția)
Achizitie gazduire web in sua - impozit pe venitul nerezidentilor dannad001 dannad001 O firma din Romania are un Site web gazduit (hosted) pe un server din SUA ce apartine unei firme din SUA. Cum calculam Impozitul pe venitul Nerezidentului ... (vezi toată discuția)
Tva helenita helenita Buna ziua, am intalnit pentru prima data la o firma facturi emise din america , pentru servicii internet .cum le tratez dpdv inregistrare contabila ? si ... (vezi toată discuția)