avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Medicina muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Medicina muncii

Ce înseamnă că o boală are contraindicatie pentru practicarea unei meserii?Contractul de muncă se va încheia de drept sau poate fi relativă situatia?Am virus b și lucrez la un centru de copii .In prezent nu am tratament pentru că nu se impune.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:44, 22 Decembrie 2019
Lucratorii care sufera de una din bolile mentionate la contraindicatii in fisa de supraveghere a starii de sanatate pentru meseria pe care o are nu poate primi "apt" pe fisa de aptitudine din partea medicului specialist de medicina muncii. In acest caz, nu se poate incheia contract individual de munca pentru locul de munca respectiv, pentru care angajatorul a solicitat examinarea medicala a lucratorului in vederea angajarii. La examinarea medicala, medicul are la dispozitie si materialul cu riscuri profesionale identificate si evaluate de catre angaajtor pentru locul de munca respectiv.
Daca sunteti deja angajat si la examinarea medicala perodica veti primi :"inapt" pentru locul de munca respectiv, angajatorul va poate oferi un alt loc de munca (daca detine asa ceva) sau va poate pune la dispozitia Fortelor de munca din judet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen valabilitate certificat medical la angajare lorella lorella Exista un termen de valabilitate pentru certificatul medical de medicina muncii la angajare? Avem un angajat nou care spune ca are deja un certificat din ... (vezi toată discuția)
Angajat cu afecțiune psihică. cum se procedează legal în asemenea cazuri? CristianaGh CristianaGh Buna ziua, am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea situatie, nevand informatii in acest domeniu sau o baza legala. Intrebarile sunt urmatoarele: 1) Din ... (vezi toată discuția)
Sufar de astm bronsic. pot fi declarat inapt in fisa de evaluare de la medicina muncii in cazul unui consult pentru angajare? RolandSachelarescu RolandSachelarescu Buna ziua. Azi am o programare pentru examenul de medicina muncii la un job foarte bine platit. Este un job de birou, conditii normale de munca. Nu am de gand ... (vezi toată discuția)