avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la Distanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la Distanta

Buna ziua.As dori sa stiu daca exista vreo modalitate de a depune divort(la tribunal,fara avocat) daca nu ma aflu in orasul in care s-a facut casatoria.Nu exista copii si nici bunuri comune insa varianta cu notarul se exclude pt ca 1 din soti nu este de acord.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:24, 23 Decembrie 2019
Buna seara,
Daca sunteti in strainatate atunci va puteti imputernici pe cineva care sa depuna actiunea si sa mearga in instanta in locul dumneavoastra.
Cererea de divort se va depune la judecatoria unde ati avut ultimul domiciliu comun si nu la locul inregistrarii casatoriei.
Daca sunteti in tara atunci nu este posibil fara prezenta fizica a dumneavoastra.
Trebuie depus personal divortul.
Ori de dvs. Ori de o persoana imputernicita sau avocat.
La proces va trebui sa va prezentati.
Se poatev fara avocat daca treceți imainte pe la un avocat,achitați o consultație pt a va lamurii ce instanta e competenta în funcție de situația dvs,eventual platiti și pt a va redacta cererea de chemare în judecată etc.Competenta instanței nu o alegem noi după cum ne este comod asa cum și o acțiune trebuie scrisă motivată în fapt și în drept iar situația prezentată trebuie dovedită cu probe.
Ultima modificare: Luni, 23 Decembrie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț la distanta. buna! eu și soțul meu am hotărât de ... Andreea.ivascu Andreea.ivascu Divorț la distanta. Buna! Eu și soțul meu am hotărât de comun acord să divortam însă el locuiește în străinătate. Avem un copil împreună, in ... (vezi toată discuția)
Divort cand nici unul dintre soti nu se afla in tara Kati Ecaterina Kati Ecaterina Ne-am casatorit in Romania, am plecat din tara iar acum eu vreau sa divortez. Nu ma pot intoarce in tara pt a ma ocupa personal de divort, ii voi face mamei o ... (vezi toată discuția)
Intentare divort fara avocat rux123 rux123 Buna din nou, Aveti idee, se poate intenta actiune de divort (prin tribunal, varianta notar/de comun acord se exclude) fara a avea avocat? Multumesc (vezi toată discuția)